Dikke yogamat kopen? Review over yogamat Vitalic

0 Shares

In deze blog deel ik mijn ervaring met de yogamat van Vitalic. Het is een dikke yogamat van 5 cm. Heerlijk voor rustige vormen van yoga en vooral in de winter als de vloer koud is. Lees snel meer over dit nieuwe merk en hoe mijn ervaring is  met deze yogamat.


Dikke yogamat kopen
Inhoud over Vitalic yogamat

Vitalic

Vitalic is een Nederlands merk dat zich focust op ontspanning bij duursporters. Ze verkopen meerdere producten en deze producten zorgen ervoor dat jij lekker kunt ontspannen. Vooral na een lange training is ontspanning zeer belangrijk. Ik heb van Vitalic het massage kussen en die is voor mij echt heilig. Vooral na een lange dag werken vind ik het heerlijk om in mijn luie stoel te gaan zitten met het massage kussen in mijn rug. Het zorgt ervoor dat ik vanuit mijn hoofd naar mijn lichaam ga en ontspan.
Maar Vitalic heeft nog meer producten, denk aan een yogamat, foam rollers, massage gun en yoga blokken. De missie van Vitalic is om mensen pijn- en blessure vrij te laten genieten van sport. Dit doen ze door het aanbieden van hoogwaardige producten. Wanneer je een product bij hen besteld, krijg je daar een trainingsschema bij die is opgesteld door bewegingswetenschappers van het Fysiolab.  
Ben je benieuwd naar dit nieuwe bedrijf? Bekijk hier meer.

Vitalic yogamat review

Ik kreeg van Vitalic een yogamat om uit te proberen en deze kwam op het juiste moment.
Momenteel wonen we in een Yurt midden in de bossen. Dat is een hele toffe ervaring waar we veel meer met de natuur leven. Eekhoorntjes die voorbij rennen, de maan en de sterren die we aanschouwen als het helder is en alle weerstoetstanden veel meer mee maken. Het grote nadeel is dat het vrij koud is tijdens de winter en dan vooral de vloer. Vitalic heeft een hele dikke yogamat ontwikkeld en die mocht ik uitproberen. Een uitkomst om toch yoga uit te oefenen op een koude vloer. Deze yogamat kwam dus op het juiste moment en heb ik goed uitgeprobeerd.
Door de dikte is het best een groot pakket, gelukkig wordt het wel geleverd in een handige tas waardoor het makkelijk wordt om mee te nemen.
De yogamat vouw je uit elkaar en is dan een extra lange, brede en dikke yogamat (180x70cm en 5cm dik).
Ik gebruikte de mat vooral voor de rustige vormen van yoga, dus yin yoga en hatha yoga. De dynamische vormen van yoga heb ik nog niet uitgeprobeerd, door de dikte van de mat lijkt het mij wel lastig om te balanceren. Voor yin yoga en hatha yoga vond ik het juist heel fijn, ik merkte niks van de koude vloer en kon mij daardoor beter focussen op de yogasessie. 
Ik was vooral benieuwd of ik last had van de drie vlakken (zie onderstaande foto om dit beter te begrijpen), maar ik had hier helemaal geen last van. Ook niet met een zonnegroetje. Gesproken over de zonnegroet, het fijne van deze mat is de structuur, ik gleed niet weg toen ik in een downward-facing dog stond. 
Naast de rustige vormen van yoga nam ik deze mat ook mee naar een soundhealing concert in een anti-kraak gebouw. De mensen om mij heen waren jaloers op mijn mat, want ik had geen last van die koude vloer. 
Kortom, wil je een yogamat vooral voor de rustige vormen van yoga en de koude dagen? 
Check deze mat, wellicht voor jou ook een schot in de roos. 

Dikke yogamat kopen

Yoga mat Vitalic sport

Dit is een hele fijne mat, vooral als je rustige yoga vormen doet. Denk aan yin yoga, yoga nidra of restorative yoga. Deze yogamat is extra dik, wel 5 cm, en dat betekent extra comfort tijdens de koude dagen. Je hebt geen last van de koude vloer en kunt daardoor nog meer focussen op jouw practice. De yogamat wordt geleverd in een tas, dus makkelijk te vervoeren.
Yogavorm: Yin, restorative en yoga nidra
Materiaal: Zachte foam met anti- bacteriële laag
Formaat: 180cmx 70cm
Dikte: 5 cm
Prijs: €79,-

Conclusie

Dit is voor mij een GO!  Vooral als je rustige vormen van yoga uitoefent is deze mat heel fijn.
In de winter is deze mat heaven, maar ook in de zomer zie ik mijzelf deze mat gebruiken. 
Ik zou deze mat ook meenemen naar het strand of met een picknick, want het is een fijne mat om lange tijd op te zitten.  
Wat ik tof vind aan het merk is dat je bij de aankoop van het product ook meteen een trainingsschema krijgt. Je leert dan op een goede manier te trainen, waardoor de kans op blessures kleiner wordt.

Is dit niet helemaal iets voor jou, maar wil je wel een nieuwe yogamat? Lees dan deze blog over de beste yogamatten misschien kun jij daar je perfecte yogamat vinden.

Of laat een bericht achter dan help ik je graag verder 🙂

Succes met de aanschaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *