Yogavakantie; tips voor de beste yoga vakantie!

1 Shares

Heb jij zin in een yoga vakantie om heerlijk te ontspannen? Maar weet je niet zo goed waar je moet starten? In deze blog geven we je tips om zo jouw meest ontspannen yoga vakantie te boeken. Zonder stress en heel betrouwbaar. Dus lees snel verder...

 


Yogavakantie

Tip 1: Heb helder wat jouw wensen zijn

Beslis welk type yoga retraite je wilt bijwonen. Houd rekening met factoren zoals de locatie, de duur van de retraite, de yogastijl die wordt onderwezen en het vereiste ervaringsniveau. Om wat inspiratie op te doen, kun je kijken op yogaretreats.com. Hier kun je jouw wensen invullen in de filter en zie je verschillende retreat mogelijkheden.
Onderstaand ook vragen om jouw wensen helder te krijgen. 

Wat is je doel van de yoga vakantie? 

Overweeg je doelen: Ben je op zoek naar een yoga retraite om je te helpen ontspannen en ontstressen, of ben je op zoek naar een intensievere, fysiek uitdagende ervaring? Als je helder hebt wat jouw doel is voor de retraite, kun je makkelijker een keuze maken.

Welke yogavorm vind ik fijn op yoga vakantie?

Onderzoek welke yogavorm je fijn vindt. Er zijn veel verschillende yogastijlen, waaronder Hatha, Yin, Vinyasa, Ashtanga en Kundalini, elk met hun eigen unieke kenmerken. Bedenk wat jij tijdens de retraite graag wil volgen of welke combinatie van yogavormen je zou willen volgen. Wil je naast yoga ook nog andere vormen van ontspanning volgen? Zoals dans, ademwerk of meditatie? Deze voorkeuren kun je ook invullen bij de filter van Yogaretreats om zo resultaten te vinden die bij jouw wensen passen.

Wat is mijn yoga niveau? 

Ben je relatief nieuw met yoga of al meer ervaren? Als je nieuw bent in yoga, kan het het beste zijn om te zoeken naar een retraite die specifiek gericht is op beginners. Als je meer ervaren bent, kun je een retraite overwegen die meer gevorderde lessen biedt.

Waar wil ik een yoga vakantie volgen? 

Waar wil je een yogaretreat volgen? Blijf je in Nederland ( er zijn heel veel leuke retreats in Nederland, check deze pagina maar eens) of in het buitenland? Waar in het buitenland? Blijf je in Europa of ga je toch verder weg?
Bedenk ook of je veel prikkels of juist weinig prikkels om je heen wil hebben. Sommige mensen geven de voorkeur aan yoga-retraites die worden gehouden in meer afgelegen, natuurlijke omgevingen, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer stedelijke locaties. Kijk naar het type accommodatie dat wordt aangeboden, of je op zoek bent naar meer luxe of eenvoud.

Hoe lang wil ik op yoga vakantie? 

Last but not least. Hoe lang wil jij ook op yoga vakantie? 
Als je alle bovenstaande vragen helder hebt, kun je gaan zoeken naar een yoga vakantie die past bij jouw wensen. Ik vind Bookyogaretreats erg fijn om te zoeken naar yoga vakanties. Je kunt namelijk filters toepassen zodat je suggesties krijgt op basis van jouw wensen. 

Tip 2: Kijk naar recensies

Lees de recensies en zoek naar testimonials: Veel yoga retreats hebben recensies en testimonials online beschikbaar. Het lezen hiervan kan je een gevoel geven van wat anderen hebben ervaren op de retraite en kan je helpen bij het maken van een beslissing. Ook kun je bij Yogaretreats ervaringen teruglezen van deelnemers, fijn om van anderen te horen hoe ze het hebben ervaren. 

Tip 3: Neem contact op met het centra of docent

Altijd fijn om het centra of docent te spreken voordat je iets boekt. Recensies en testimonials zeggen veel, maar contact hebben misschien nog wel meer. Daarnaast ook fijn om aanvullende vragen te stellen en om te bevestigen dat er beschikbaarheid is voor de data waarin je geïnteresseerd bent.

Tip 4: Boek je yogaretreat 

Als je dan een keuze hebt gemaakt, rest er nog maar 1 ding en dat is boeken. Lees voor die tijd altijd goed de annuleringsvoorwaarden door. Ziet alles er ok uit? Yes, dan boeken maar!

Heel veel succes met het vinden van een yoga vakantie die past bij jouw wensen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *