Bedrijfsyoga; Hoe zit het precies met tarieven en subsidies voor 2020?

0 Shares

Bedrijfsyoga wordt steeds populairder. Van een start-up tot de defensie, ze bieden allemaal yoga op de werkvloer aan. En met succes, uit onderzoek komt naar voren dat werknemers zich energieker, ontspannender en meer gefocust voelen. Als jij in de oriëntatiefase zit om bedrijfsyoga te implementeren, dan is deze blog heel bruikbaar voor je. Ik vertel meer over tarieven en subsidies voor bedrijfsyoga.  


Bedrijfsyoga

Vitaliteit is een hot topic tegenwoordig, ook voor bedrijven. Dit is bijna noodzakelijk aangezien 1 op 4 werkende Nederlanders kampt met een burn-out. Stress is daar een grote oorzaak van. Ook de overheid ziet de toegevoegde waarde van vitaliteit op de werkvloer en biedt verschillende subsidies aan.
Bedrijfsyoga is vaak een onderdeel van een vitaliteitspakket. Tijdens deze lessen wordt er gefocust op ontspanning. Door te ontspannen zorg je ervoor dat je lichaam en geest uit de stress modus komt en de tijd heeft om weer op te laden. Om zo met nieuwe energie weer aan de slag te kunnen. Zelfs met een uurtje per week kun je een groot verschil ervaren in de energie van mensen en op de werkvloer. Mocht je meer willen weten over de voordelen van bedrijfsyoga, lees dan mijn blog hierover.

Subsidies bedrijfsyoga 

De overheid heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in duurzame inzetbaarheid door bedrijfssubsidies te verstrekken. Vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) kwamen er miljoenen beschikbaar. Met het doel om mensen langer en actief aan het werk te houden. Helaas is er voor 2020 nog niet bekend of deze subsidies verstrekt gaan worden, ik acht de kans klein. Echter zijn er wel andere regelingen en subsidies. 

SLIM-regeling

In 2020 is de overheid vooral bezig met de SLIM-regeling. Deze regeling verleent subsidies voor leren en ontwikkelen in het MKB en specifieke sectoren (landbouw, horeca en recreatiesector) onder de grote bedrijven. Het doel van deze subsidie is dat ook werkend Nederland zich kan blijven ontwikkelen. Vanaf maart 2020 kunnen bedrijven deze subsidie aanvragen om bijvoorbeeld een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun medewerkers te krijgen of een diploma te behalen. 

Wat er echt allemaal onder deze subsidie valt is nog onbekend, rond midden februari zal er meer informatie komen. Hopelijk valt persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsyoga hier ook onder. 

WKR-regeling 

De WKR- regeling is een fiscaal voordeel. Via de werkkostenregeling (WKR) kan een werkgever tot 1,7% van de fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen, ook wel bekend als de vrije ruimte. Een werkgever vergoedt zaken waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan kerstpakketten en sportabonnementen. Bedrijfsyoga valt ook in deze vrije ruimte, dit betekent dat de kosten van bedrijfsyoga onbelast zijn. 

Arbovoorziening 

De arbovoorziening stimuleert om te investeren in de gezondheid en veiligheid van de medewerkers. Van een veiligheidsbril tot een gezondheidsprogramma, dit valt allemaal onder de arbovoorziening. Het (fiscale) voordeel  van de arbovoorziening is dat alle kosten onbelast blijven en ook geen onderdeel zijn van de vrije ruimte. 

Bedrijfsyoga valt ook onder de arbovoorziening als je voldoet aan onderstaande eisen:

  • Als bedrijf heb je een arboplan 

  • Bedrijfsyoga maakt onderdeel uit van het arboplan

  • Bedrijfsyoga vindt tijdens werktijden plaats

  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen

​Mocht je vragen hebben over de arbovoorziening of WKR-regeling, laat het mij dan weten. Het kan je veel besparen. Zodra er meer bekend is over de SLIM-regeling, zal ik hier een nieuwe blog over schrijven. 

Werknemers in lotushouding tijdens bedrijfsyoga van Yoga op werk

Tarieven bedrijfsyoga

De tarieven van bedrijfsyoga verschillen nogal, afhankelijk van de duur, intensiteit en groepssamenstelling.
Een eenmalige workshop van een uur inclusief yogamatten, yogamaterialen, reiskosten, voorbereidingstijd zal aangeboden worden tussen de  €150,- en €250,-.
Wanneer er meerdere lessen geboekt worden, zal de prijs vaak dalen tot rond de €100,-. 
Yoga op werk biedt drie pakketten aan; It's a match (een langdurige samenwerking van 48 weken), Cool hanging out (een samenwerking van 24 weken) en een Try out pakket. Bij een langdurige samenwerking ligt de prijs rond de €100,-*, bij korte samenwerkingen of eenmalige workshops ligt de prijs rond de €175,-*.

​*afhankelijk van de afstand en aantal deelnemers

​Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met tarieven en subsidies voor bedrijfsyoga. 

​Mochten er nog onduidelijkheden zijn, let me know. Je kunt hieronder reageren of contact mij opnemen. 

​Liefs Moniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *