Lotus yogamat kopen? Lees meer over de Lotus yogamat

5 Shares
Lotus is een Nederlands yoga merk die alleen bij de webshop superyoga wordt verkocht. Dit merk staat voor eerlijkheid, duurzaamheid, onderzoek en kwaliteit. Deze waarden integreren ze in de yogaproducten die ze zelf ontwikkelen. Van yogamatten tot aan riemen, Lotus doet het allemaal. Yoga op werk en superyoga werken al een tijdje samen. Toen Lisanne van superyoga aangaf dat ze weer een mooie collectie had gemaakt en of wij deze matten wilden testen, zeiden wij daar natuurlijk geen nee tegen. Een rustige yin les, een heerlijke yoga nidra en een lekkere dynamische ashtanga yoga, we hebben dit allemaal getest op de sticky, extra dikke Lotus yogamat. Wil jij een Lotus yogamat kopen? Lees dan snel meer over dit merk, de Lotus yogamat en onze ervaring.  


Lotus yogamat kopen

Lotus

We kennen allemaal de Lotusbloem en daar is dit merk op gebaseerd. De lotusbloem heeft een mooie betekenis, zoals de yogadocenten in India vaak roepen; no mud, no lotus. De lotus groeit in een modderige omgeving, de wortels gronden zich daar. Vanuit die modderige omgeving groeit er een prachtige bloem recht omhoog. Dit heeft meerdere betekenissen, namelijk dat je eerst door de modder moet vroeten om te kunnen bloeien, maar ook je wortels stevig gronden om te bloeien. Dit is heel toepasselijk voor het merk Lotus, zowel voor Lisanne persoonlijk met haar auto-immuunziekte, maar ook de onderzoeken die ze eerst gedaan hebben voordat de producten geproduceerd werden. Je ziet dus ook dat de producten met heel veel zorg en onderzoek zijn ontwikkeld en dat resulteert in prachtige en duurzame producten. Dat zie je aan de materialen die gebruikt worden, aan de prijs, aan het duurzame karakter, maar ook aan de designs. Kortom, een heel puur Nederlands merk.  

Lotus yogamat kopen?

Lotus heeft veel verschillende designs yogamatten. In deze blog een review over de sticky 6mm yogamat met print, maar we geven onderaan de blog ook andere goede opties van het merk Lotus. Alle yogamatten van Lotus worden op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd, er is wel een verschil van materialen die gebruikt worden. Zoals duurzaam PVC , jute, wol en TPE. Voor elke yogavorm en elke lichaamsvorm heeft Lotus een geschikte yogamat. Mocht je helemaal willen uitpakken, naast yogamatten ontwikkelen ze ook yogatassen, blokken, oogkussens en meditatiekussens. Allemaal te koop bij de webshop superyoga

Superyoga

De producten van Lotus kun je exclusief kopen bij de webshop Superyoga. Naast hun eigen yogamerk verkopen ze ook de bekende yogamerken, zoals Manduka, Liforme en Kurma. Daarnaast schrijven ze inspirerende blogs over yoga en geven ze advies in yogastudio's bij jou in de buurt. Kortom, de moeite waard om een kijkje te nemen. 

Superyoga print yogamat

Yoga mat kopen? Lotus yoga moon

Yoga mat Lotus

Voordat we onze ervaring met jou delen, even de specificaties op een rijtje!
We hebben de yogamat, links te zien, getest. Deze yogamat is onderdeel van de prints van dit jaar. Naast deze print, hebben ze ook prints met een palmboom, een lotusbloem, een mandala en met de zon & de maan. 

Materiaal: PVC
Formaat: 183cm x 61cm
Dikte: 6 mm
Gewicht: 1550 gram

Kleur: lavendel kleur

Ook beschikbaar in kleuren: aubergine-grijs-blauw-donkergroen-zwart-roze-lichtblauw 
Yogavorm: Hatha, Yin, Restorative, Ashtanga, Vinyasa, Kundalini, Iyengar, bedrijfsyoga, meditatie.

Prijs: €33,95

Review Sticky yogamat Lotus

Vorm van yoga & materiaal

Deze yogamat maakt ons blij, vooral als je in je downward facing dog naar de mat kijkt en het zonnetje en hartje ziet. Het heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Dit is zo'n pluspunt vergeleken met andere yogamatten. Naast het fijne gevoel dat je krijgt, is het ook een fijne en toegankelijke mat. Eigenlijk elke yogavorm kun je hier op beoefenen. Door z'n dikte van 6mm heel geschikt voor de rustige yogavormen zoals yin en restorative. Je ervaart hierdoor meer comfort en tijdens de koude dagen voel je de koude ondergrond minder. Tijdens de dynamische vormen van yoga heb je de dikte van de mat helemaal niet door. Meestal zijn dikke matten wat minder fijn, omdat ze door de dikte wat minder gronding geven, voornamelijk bij balans houdingen. Tijdens de ashtanga lessen hebben we hier totaal geen last van gehad.
Het materiaal van de mat is PVC en dat is van nature al wat stroever en zorgt dus voor veel grip.
Het materiaal is duurzaam PVC en dat betekent dat het geen giftige stoffen bevat doordat het op een juiste manier is gefabriceerd. PVC yogamatten kunnen zeker 10 jaar (al dan niet langer) mee gaan. 

Afmetingen

De lengte van deze mat is 183cm en dat is een gemiddelde lengte voor een yogamat. Het liefst is jouw yogamat 10cm langer dan dat jij bent. Deze mat is dus geschikt voor mensen van 175 cm en kleiner. Mocht je langer zijn, kies dan voor een langere yogamat, bijvoorbeeld deze yogamat van Lotus. De breedte van de yogamat is 61 cm, voor een gemiddeld postuur perfect. Mocht je wat breder zijn, bekijk deze mat dan even. Je gaat veel plezier ervaren als je een perfecte yogamat hebt.

Prijs

De prijs van de yogamat is €33,95 en voor deze speciale yogamat met print een hele toegankelijke prijs. Vanaf €30,00 heb je een kwalitatief goede yogamat die op een duurzame manier geproduceerd wordt. Door het speciale design en het vrolijke gevoel dat het ons geeft, zouden we hier zeker iets extra's voor betalen.  

Intensiteit van Yoga

Door het sterke materiaal (duurzaam PVC) is deze yogamat ook geschikt voor intensieve beoefening. Natuurlijk ook voor 1 keer in de week, dan kun je misschien wel je hele leven met deze yogamat doen 🙂
Bij intensieve beoefening, zorg dat je goed voor je yogamat zorgt. Maak je mat schoon na beoefening en wanneer de mat droog is, bewaar je de yogamat op een donkere plek, zoals een yogatas. 
Mocht je de yogamat ook mee willen nemen naar de studio, wat heel goed mogelijk is door het lichtgewicht, raden we wel een yogatas aan, zoals deze.

Conclusie

Dit is voor ons een GO! Je merkt aan deze yogamat en aan het merk Lotus dat er liefde in is gestopt. Dat merk je aan de kwaliteit van de mat, de goede grip, de dikte en zeker aan dit design. Mocht je last hebben van winter blues, van negatieve gedachten tijdens de practice of wil je tijdens de yogasessie een beetje extra happiness ervaren? Schaf deze yogamat aan, het gaf ons zo'n blij gevoel. 

Maar we begrijpen dat niet iedereen fan is van een printje (optie 1) of vanwege allergieën niet tegen PVC kan (optie 2), daarom nog twee andere yogamatten van Lotus die ook een goede optie zijn. 

Lotus yogamat kopen? Review

Andere Lotus opties:

Optie 1: Lotusmat zonder print

Een soortgelijke mat, alleen dan zonder print. Ook gemaakt van duurzaam PVC en qua kwaliteit en gebruik vergelijkbaar met bovenstaande mat.
Materiaal: PVC
Formaat: 183cm x 61cm
Dikte: 6 mm
Gewicht: 1550 gram

Kleur: aubergine-grijs-blauw-donkergroen-zwart-roze-lichtblauw 

Yogavorm: Hatha, Yin, Restorative, Ashtanga, Vinyasa, Kundalini, Iyengar, bedrijfsyoga, meditatie.

Prijs: €29,95

Yoga mat kopen - Yoga mat 1 Lotus

Optie 2: TPE mat

Deze mat is gemaakt van TPE materiaal en is 100% recyclebaar. Dit houdt in dat de mat PVC-, rubber- en latexvrij is en alleen bestaat uit materiaal dat volledig afbreekbaar is en geen schade aan het milieu toebrengt. Zeer geschikt voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor bepaalde materialen.
Materiaal: TPE
Formaat: 183cm x 61cm
Dikte: 5 mm
Gewicht: 1000 gram

Kleur: aubergine-grijs-blauw-donkergroen-roze-lichtgroen

Yogavorm: Hatha, Yin, Restorative, Ashtanga, Vinyasa, Kundalini, Iyengar, bedrijfsyoga, meditatie.

Prijs: €38,95

lotus yogamat kopen? TPE yogamat

Mocht je er nog niet uitkomen, ik schreef een blog over de beste yogamatten  misschien kun jij daar je perfecte yogamat vinden.

Of laat een bericht achter 🙂

Succes met de aanschaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *