Love generation yoga mat

0 Shares

De Love generation yoga mat komt van Nederlandse bodem en is al jaren actief in de yoga wereld. Het merk heeft ook een eigen webshop namelijk yogashop. Naast yogamatten verkopen ze ook bolsters, tassen, dekentjes, blokken en oogkussens. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een fijne yoga - en meditatiepractice. Sinds kort werken wij ook met elkaar samen en mochten we een aantal love generation yoga matten testen. In deze blog onze ervaring met de matten van love generation. We hebben twee yoga matten mogen testen en geven nog een andere optie, zodat er voor iedereen wat wils is.  

 


Love generation yoga mat

Love Generation yoga mat

Voordat we onze ervaring delen, eerst wat meer informatie over het merk Love Generation. Love Generation is een Nederlands yoga merk en al tientallen jaren een bekend merk in de yoga wereld. Naast de passie en liefde die ze in hun designs stoppen, staan ze ook voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een hele toegankelijke prijs ontwikkelen ze verschillende kwalitatief hoge yoga matten. Ze dragen de boodschap uit; yoga is voor iedereen. Door de toegankelijke prijs, maar ook door meerdere designs te ontwikkelen die geschikt zijn voor verschillende yogavormen en lichaamsvormen. De yogamatten starten bij €22,50 en lopen op tot €75,00. Kwalitatief goede yogamatten starten meestal rond de €30,00, de basic yoga mat van Love Generation die gemaakt is van stevig PVC is een uitzondering op deze regel want is €22,50. Voornamelijk voor beginners een fijne instap mat. Als de prijs omhoog gaat, gaat de luxe, de uniekheid en de kwaliteit van de mat ook omhoog.

Yogashop

Love Generation yoga matten worden onder andere verkocht bij de Yogashop, dit is hun eigen webshop waar ze naast hun eigen merk ook Liforme en Manduka yoga matten verkopen. Bij de Yogashop verkopen ze naast yoga matten, ook alle yogaprops en hebben ze onlangs een serie meditatie spullen ontwikkeld. De Yogashop is een hele gebruiksvriendelijke website. Mocht je geïnteresseerd zijn in de Love Generation yoga matten, dan raad ik je aan om naar de Yogashop te gaan.

Onze ervaring

Voordat we onze ervaring met jou delen, de specificaties op een rijtje. We hebben twee matten getest en geven voor de volledigheid nog een derde optie erbij. 

Optie 1: Love Generation Yoga mat met print

Een dikke yoga mat met anti slip, daardoor zeer geschikt voor alle vormen van yoga. Je krijgt bij de yoga mat een gratis draagkoord, waardoor je de mat makkelijk overal mee naar toe kan nemen. 

Materiaal: zacht PVC
Formaat: 183cm x 61cm
Dikte: 6 mm
Gewicht: 1,7 kg

Kleur: donkerblauw met zilveren print.

Naast deze print hebben ze nog veel meer toffe printjes, bekijk snel de website
Yogavorm: Hatha, Yin, Restorative, Ashtanga, Vinyasa, Kundalini, Iyengar, bedrijfsyoga, meditatie. Tevens ook geschikt voor fitness en pilates.

Prijs: €32,50

.

love generation yoga mat met print
Love generation yoga mat print

Onze ervaring:
Met stip op nummer 1! Deze yoga mat is mooi en heel fijn! Alle yogavormen hebben we hier op beoefend, van een rustige yin les en een yoga nidra tot aan een dynamische ashtanga les. De mat zorgt door de dikte dat je lekker warm blijft tijdens de rustige vormen van yoga en dat je niet wegglijdt tijdens de dynamische vormen van yoga. Ook gebruiken we de mat voor een work-out, denk aan burpees, push-ups en plank, en dat bevalt goed. De dikte is fijn voor extra ondersteuning. De print blijft tot nu toe heel erg mooi, ondanks de intensieve beoefening. 
Kortom, een hele fijne mat voor multifunctionele beoefening. 

Optie 2: Love Generation Yoga mat basic

Een wat dunnere yoga mat (4mm) met anti slip, daardoor het meest geschikt voor de dynamische vormen van yoga. Je krijgt bij de yoga mat een gratis draagkoord, waardoor je de mat makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Het grote voordeel van deze yogamat is dat je de mat op 60 graden kan wassen en daardoor alle vieze geurtjes verdwijnen. 

Materiaal: zacht PVC
Formaat: 183cm x 61cm
Dikte: 4 mm
Gewicht: 1,2 kg

Kleur: donkergroen, maar ook beschikbaar in lichtgroen, mint, warm grijs, paars, lavendel, donkerblauw en zwart

Yogavorm: Hatha, Ashtanga, Vinyasa, Kundalini, Iyengar, bedrijfsyoga. Een heel geschikte yoga mat voor beginners. 

Prijs: €22,50

love-generation-yoga-mat-basic
Love Generation Yoga mat premium

Onze ervaring:
Zoals je hebt kunnen lezen is bovenstaande onze favoriet, voor net iets meer geld krijg je ook meer luxe. Deze mat zouden wij aanraden als je net begint met yoga, het is een kwalitatief goede mat en voor een klein prijsje is ie al voor jou.
Door de stroefheid van de mat heel fijn voor dynamische vormen, voor de rustige vormen missen wij toch net iets meer comfort (lees: een dikke mat die je lichaam ondersteund). Door de lichtheid en het gratis draagkoord ook heel makkelijk mee te nemen naar de studio of op vakantie. Kortom, start jij net met yoga? of wil je een extra mat erbij? Kijk dan snel naar deze kwalitatieve yoga mat voor een klein prijsje.

Optie 3: Love Generation premium mat

Deze matten zijn van de hoogste kwaliteit, dat zie en merk je meteen. Je betaalt iets meer, nog steeds heel schappelijk namelijk €49,95, maar dan heb je ook wat. Deze matten zijn geschikt voor alledaagse yoga beoefenaars, studio's of yogi's die op zoek zijn naar high-end matten. Zo'n premium mat schaf je aan en heb je je hele leven plezier van. Wij kregen een tip van studenten die deze mat gebruiken en die tip geven we graag door. Zij zijn fan van de premium yoga mat van Love Generation in de specifieke kleur magical green. Hieronder dan ook de specificaties en een linkje naar de webshop. 

Een onverslijtbare mat met een optimale grip en goede demping. Dit zorgt voor een goed comfort voor je gewrichten, maar ook voldoende steun tijdens balanshoudingen of dynamische bewegingen. Door het materiaal (gecertificeerd PVC) kun je levenslang met deze yoga mat. 

Materiaal: gecertificeerd PVC
Formaat: 183cm x 61cm
Dikte: 6 mm
Gewicht: 2,3 kg

Kleur: donkergroen, maar ook beschikbaar in lichtgroen, mint, warm grijs, paars, lavendel, donkerblauw en zwart

Yogavorm: Hatha, Yin, Restorative, Ashtanga, Vinyasa, Kundalini, Iyengar, bedrijfsyoga, meditatie. Tevens ook geschikt voor fitness en pilates.

Prijs: €49,95

love generation yoga mat premium magical green


Succes met de aankoop. Laat je weten welke yogamat je uiteindelijk hebt aangeschaft? Mocht je er nu helemaal niet uit komen, laat het ons dan weten of bekijk deze blog over yogamat kopen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *