5 cadeautips voor extra ontspanning

0 Shares
ontspanning cadeautips

​Ontspanning en de feestdagen ​kan dat samengaan? Jazeker!
​Een makkelijke start is wat je op je verlanglijstje zet of cadeau gaat geven. 
In deze blog 5 cadeautips waar de focus ligt op ontspanning.
Laat je inspireren. ​

 


​5 cadeautips voor extra ontspanning ​

De feestdagen zijn in aantocht...
Tijd om wat inspiratie op te doen; welke cadeau’s zet je op je verlanglijstje? en wat voor cadeau’s geef je aan familie en vrienden? 
Zodra ik een verlanglijstje wil opstellen, ben ik opeens blanco. Ik kom op geen één leuk cadeau, totaal inspiratieloos. Alleen de grote, dure en praktische dingen komen dan in mij op, niet echt van toepassing op een verlanglijstje. ​
Gelukkig weet ik dit van mijzelf. Het gedurende jaar schrijf ik leuke, originele en kleine cadeautjes op. Zodat ik tijdens een blanco moment het schriftje erbij kan pakken en binnen no-time een leuk verlanglijstje heb opgesteld. 
Is dit herkenbaar voor je? Of weet je niet wat je een ander moet geven?
Lees dan deze blog en laat je inspireren door de cadeautips met de focus op ontspanning. Ontspanning in de meest brede zin van het woord. 
​De cadeau's zijn tussen de €9,95 en €37,-. 
Enjoy!


​Cadeautip 1: Lavendel oogkussentje

Op zoek naar ontspanning omdat je hoofdpijn hebt van het aanstaan? Heb je het gevoel dat je ogen rust nodig hebben na een dag staren naar de computer? Of ben je op zoek naar extra ontspanning tijdens de eindontspanning? Dit oogkussentje is DE uitkomst. ​​​

Oogkussentjes lavendel

​De lavendelgeur zorgt voor ​ontspanning en ontgifting. ​Terwijl het lijnzaad zorgt voor wat druk op je ogen, waardoor je ogen iets dieper wegzakken in je oogkas en daardoor de spieren rondom je ogen meer kunnen ontspannen. Klinkt dit niet heerlijk?

Mijn studenten kijken altijd al uit naar de eindontspanning inclusief oogkussentje. Naast deze ontspannende werking, zorgt het ook dat je meer naar binnen kan keren doordat je je ogen afsluit. 

Lotus, een Nederlands bedrijf die yogaspullen ontwikkelt, gaf een hele goede tip die ik zelf af en toe ook toepas. Leg het oogkussentje kort in de magnetron (lage stand, ongeveer 30 tot 60 seconden), zodat het oogkussentje iets verwarmd is. ​Dit zorgt voor een verzachtend effect.  Zorg wel dat je het eerst laat afkoelen en checkt op temperatuur voordat je het op je ogen legt. 

Deze ultieme ontspanning kun je al aanschaffen voor een klein prijsje (€9,95) en dat voor ultiem geluk! (Dit is niet overdreven.) ​

​Cadeautip 2: Dingen die je alleen ziet als je  er de tijd voor neemt.

Dit boek koop je niet zo snel voor jezelf, je geeft het eerder cadeau. Het is een beetje een ongeschreven regel bij dit boek. Een paar jaar geleden heb ik ​dit boek gekregen van het retreat center waar ik mijn yoga vakantie organiseerde. Jaren later heeft dit boek nog steeds een prominente plek in mijn huis. 
Dit boek is geen weg-lees-boek. Het zijn allemaal kleine gedichtjes die je instant laten filosoferen over wat je net gelezen hebt. Dus geen pieker gedachten, want het zijn zachte en wijze spreuken. Het lijkt bijna of de pauzeknop wordt ingedrukt, waardoor je rust en ontspanning ervaart. Vooral in de winter vind ik dit heerlijk. Op de bank, met een grote kop thee en dit boek.

Het boek is geschreven door een boeddhistische monnik uit Zuid-Korea die in Amerika gestudeerd heeft. Heb je hem nog? Met als doel rust te vinden in een drukke wereld. Hij behandelt verschillende onderwerpen, van liefde tot levensdoelen. Maar de leidraad in dit boek is toch wel mild zijn tegenover jezelf en naar anderen en bewust en aandachtig de rust nemen.
​Dit boek is €15,99.

Mijn favoriete stukje uit dit boek is: 

Muziek wordt mooi door de afstand tussen de noten.
Een toespraak wordt goed door de juiste pauze tussen de woorden. 
We zouden af en toe adem moeten halen en de stilte tussen de geluiden waarnemen. 

​Cadeautip 3: Yoga Nidra sessie

Merk je dat je moe wakker wordt? Ben je vaak rusteloos? Of heb je slaapproblemen?
Dan is dit online Yoga Nidra programma zeker het proberen waard. 

Yoga Nidra betekent slaap yoga. Bij Yoga Nidra verander je van hersengolf. Je gaat van een alpha hersengolf naar een delta hersengolf. In een delta hersengolf heb je minder gedachten en wordt het stresshormoon cortisol verwijderd uit je systeem. Soms kom je zelfs in delta hersengolf, waar je helemaal gedachteloos bent. ​ ​kortom, je bent in een waakstand, tussen slapen en wakker zijn in. In de waakstand kan je bewustzijn een laagje dieper zakken, waardoor je tot rust komt en spanningen los kunt laten 

ontspanning cadeautips

Een half uur Yoga Nidra komt overeen met 2 tot 3 uur slaap. Heerlijk he?! Dit is goed voor eigenlijk iedereen, maar vooral voor mensen die moeite hebben om diep te kunnen ontspannen. Je hebt geen ervaring met yoga nodig om Yoga Nidra te beoefenen.  

Happy with yoga heeft een Yoga Nidra cursus samengesteld. Beter dan dit wordt het niet, want… je kunt dit vanuit huis doen, helemaal in je veilige omgeving en het enige wat je hoeft te doen is liggen en luisteren naar de instructies. 

Dit cadeau is ietsje duurder dan bovenstaande cadeau’s. Voor €37,- heb je toegang tot het gehele online Yoga Nidra programma.

​Cadeautip 4: Scheurkalender van Happinez

Hoe leuk is dit? Dagelijks een inspirerend en bewust moment creëren door middel van de scheurkalender van Happinez. Hang deze scheurkalender op een goede plek op waar je elke dag even een moment kan nemen om de quotes en citaten te lezen. Denk aan het toilet of bij de spiegel. Zo begin je elke dag vol met wijsheid.
Mocht je sommige citaten willen delen, ze zijn zo vormgegeven dat het precies het formaat van een foto op instagram is. 

Zo kun je ook nog andere inspireren met wijsheid. 

Deze kalender is €13,49 en zorgt voor bewustzijn, every single day. 

​Cadeautip 5: Meditatiekussen

Een prachtig cadeau voor mensen die meer rust in hun hoofd willen en meer vanuit liefdevolle focus willen leven. 

Sinds een jaar mediteer ik elke ochtend en merk een groot resultaat. Mijn meditatiekussen ligt naast mijn bed, dus ‘s ochtends rol ik uit mijn bed op mijn kussen. Wat mij helpt om dit elke dag te doen is niet het gesprek aan te gaan met mijn gedachten. Want ja, ik zou ook liever in mijn warme bed willen blijven liggen, maar doe het niet want het resultaat met mediteren is groter. Hello discipline en nee, dit is niet in 1 keer gelukt. 

Als je begint met mediteren kan het best een uitdaging zijn om dit vol te houden, daarom is het belangrijk om te zorgen voor de juiste omstandigheden. Denk aan een fijn kaarsje, wierook en een goed meditatiekussen. Nu heeft Lotus, yes dat leuke Nederlandse merk, een perfect meditatiekussen. Niet te hard, niet te zacht. Het is gemaakt van boekweitdopjes, die naar je lichaam vormen. Waarom is een meditatiekussen dan fijn? Het zorgt dat je iets hoger zit en daardoor je bekken wat beter kunt kantelen, waardoor het makkelijker is om in kleermakerszit te komen en om lengte te creëren in je bovenlichaam. Hierdoor kun je je meer focussen op je adem en een diepere ontspanning ervaren. 

Dit meditatiekussen is er in verschillende kleuren. Ik vind persoonlijk de olijfgroene kleur prachtig. Jij ook? 

Voor €26,95 is dit meditatiekussen voor jou.

Meditatiekussen groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *