Yoga blok kopen

0 Shares

Wil jij een yoga blok kopen als extra hulpmiddel voor jouw yoga practice? Goed idee, een yoga blok is een verrijking voor je practice. Zo kun je bepaalde houdingen beter uitoefenen of zorgen de yoga blokken voor extra ondersteuning. Lees snel verder wat voor soort yogablokken er zijn en welke yoga blok het fijnst voor jou is.


Yoga blok foam

Waar wil je het voor gebruiken? 

In de yoga gebruik je vaak props, denk aan een yogariem, yogakussen, oogkussentje of een yogablok. Deze props dienen als extra hulpmiddel, soms ter ondersteuning, soms ter voorkoming van blessures of voor meer gemak. 

Een yoga blok, ook wel yoga brick genoemd, wordt gebruikt bij verschillende houdingen. Tijdens mijn lessen gebruik ik ze vooral om blessures te voorkomen. Door een blok te gebruiken forceer je jezelf niet om in een bepaalde houding te komen waar je nog niet klaar voor bent. Ik merk vaak dat studenten vaak in de eindhouding willen komen, zonder goed te voelen of het lichaam daar klaar voor is. Dit kan zorgen voor blessures. Los van het benoemen dat het daar niet om draait, helpt een yoga blok ook goed. Je hebt daardoor toch minder de neiging om dieper in een houding te komen. Een blok heeft verschillende niveau's en zo kun je met behulp van een blok rustig toewerken naar een steeds diepere houding.
Naast het functionele is een yogablok ook heel fijn voor extra comfort. Denk bijvoorbeeld aan blokken onder je knieën tijdens de eindontspanning. Zo duw je je onderrug wat meer in de grond en kan je gehele onderrug wat meer ontspannen.  
Waar wil jij de yoga blok voor gebruiken? Is het extra comfort? Of is het functioneel? 
Als het extra comfort is zou ik ook een zachte yoga blok adviseren, bijvoorbeeld van foam. Is het functioneel dan heb je juist wat extra stevigheid nodig en dan zou ik voor een yoga blok van kurk of bamboe adviseren. 

Yoga blok

Wat zijn fijne merken voor een yogablok? 

Bijna elk merk biedt yoga blokken aan, denk aan de Decathlon, Hema. 
Een paar yoga merken zijn bij mij favoriet, namelijk Manduka en Lotus.
Lotus is een Nederlands merk en focust zich op duurzaamheid. Daarnaast is de prijs - kwaliteit verhouding top.  
Bekijk hier de collectie yoga blokken van Lotus.
Daarnaast blijft Manduka favoriet, het is al een oudje in het yoga vak, maar nog steeds maken ze kwailitatief hoge producten en zijn ze veel bezig met duurzaamheid. Qua prijs zijn ze iets duurder dan Lotus, maar nog steeds toegankelijk. Bekijk hier de collectie yoga blokken van Manduka.

Wat voor soort yoga blokken heb je?

Welke yoga blok jij moet kopen is afhankelijk van je wensen. Je hebt verschillende materialen waar yoga blokken van gemaakt zijn, de meest voorkomende materialen zijn bamboe, kurk en foam. 
Bamboe en kurk zijn natuurlijke materialen en daardoor wat duurzamer, foam niet.
Foam en bamboe zijn een stuk lichter dan kurk, dus mocht je de blokken willen vervoeren zijn deze materialen beter geschikt voor je.
Foam is heel zacht materiaal, terwijl bamboe en kurk hard en stevig zijn. Foam is dus fijner als je de yoga blokken voor ontspanning gebruikt. 

Yogablokken hebben bijna allemaal dezelfde maat, namelijk 23cm lang, 12cm breed en 7,5cm hoog. Behalve de Manduka yoga blokken, die hebben een afmeting van 23 x 10x 15cm. 
Er is ook nog een grotere versie voor de wat langere yogi’s onder ons. 

Een yoga blok heeft drie verschillende niveaus. Op z’n kopse kant staat het blok het hoogst en als je het dwars neerlegt heb je twee verschillende niveaus; midden en laag. Zo kun je verschillende niveaus gebruiken en toewerken naar de eindhouding. 

Het is aan te raden om twee yogablokken te kopen, omdat je in bepaalde houdingen voor beide kanten (links&rechts) ondersteuning nodig hebt. 

Yoga blok kopen inspiratie: 

1. Yoga blok kurk met maanstanden

Yoga blok van het Nederlandse merk Lotus, gemaakt van 100% natuurkurk. De maanstanden maken het blok net wat specialer dan de andere blokken. 

Afmetingen: 23cm x 12cm x 7,5cm
Gewicht: 550 gram
Materiaal: 100% natuurkurk

Prijs: €13,95

2. Yoga blok bamboe

Yoga blok gemaakt van gelamineerd bamboe van het merk Yoga-mad. Bamboe is licht en sterk materiaal en is bijzonder duurzaam. Het yoga blok is hol om het gewicht lager te houden.

Afmetingen: 23cm x 12,7cm x 7,6cm
Gewicht:
700 gram
Materiaal:
gelamineerd bamboe
Prijs:
€28,-

Yoga blok bamboe

3. Yoga blok foam

Met dit vrolijke kleurtje wordt de yoga blok nog waardevoller. Naast de nodige ondersteuning, geeft het je ook meteen meer blijheid. De yoga blok is gemaakt van foam (schuim) en is daardoor ultra licht. Ideaal als jij veel on-the-go bent!

Afmetingen: 23cm x 12cm x 7,5cm
Gewicht: 200 gram
Materiaal: EVA schuim

Prijs: €9,95


yoga blok foam

4. Yoga blok foam Manduka

Weer zo'n vrolijk kleurtje, Manduka heeft ook fijne designs. Met dit vrolijke kleurtje wordt de yoga blok nog waardevoller. Naast de nodige ondersteuning, geeft het je ook meteen meer blijheid. De yoga blok is gemaakt van foam (schuim) en is daardoor ultra licht. Ideaal als jij veel on-the-go bent!

Afmetingen: 23cm x 10cm x 15cm
Gewicht: 270 gram
Materiaal: gerecycled EVA schuim

Prijs: €9,95


Yoga blok kopen? Manduka foam blok

Ben je naast een yoga blok ook nog op zoek naar een yoga mat? Lees dan hier de top 5 beste yoga matten

Veel plezier met de yoga blokken, 

Groet Moniek


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *