Yoga bolster kopen? Hier de 3 beste en betaalbare yoga bolsters

​Wil jij extra ondersteuning tijdens jouw yoga practice? Ben je op zoek naar comfort tijdens de eindontspanning? of wil je blessures voorkomen? Dan is ​het kopen van een yoga bolster een heel goed idee. Lees meer over de in's & out's van yoga bolsters en voor het gemak delen wij onze top 3. 


Yoga bolster kopen

​​Waarom een yoga bolster kopen?

Voornamelijk bij de statische yogastijlen, denk aan yin yoga, restorative yoga of hatha yoga, gebruik je vaak een yoga bolster in bepaalde houdingen. Een yoga bolster zorgt dat je ledematen, gewrichten en spier de ​ondersteuning krijgt die het nodig heeft, hierdoor voorkom je blessure en maak je het extra comfortabel voor jezelf. ​Je voelt het effect van de houding, maar gaat niet te ver in de houding door de ondersteuning. Vaak gebruik je ook nog een blok en/of een riem tijdens deze lessen, alles bij elkaar ook wel de yoga props genoemd. 

Een yoga bolster zorgt vooral voor ondersteuning, dat kan op verschillende manieren:

  • Rug: Je hebt heel veel mogelijkheden met een yoga bolster om extra ondersteuning te bieden voor je rug. Je kunt het kussen onder je volledige ruggengraat leggen, hierdoor krijgt je rug + ruggengraat ondersteuning en open je tegelijkertijd je borstgebied. Je kunt de bolster ook in je onderrug plaatsen, ter ondersteuning van je onderrug, waar je hele fijne stretches kan doen voor je heupgebied.
  • Benen: Je kunt de yoga bolster onder je knieën leggen bijvoorbeeld in de eindontspanning, zo hoef je je benen niet te strekken. Dit kan fijn zijn als je korte hamstrings hebt, of veel spierpijn hebt in je benen, maar ook als je last hebt van je onderrug. Je duwt op een natuurlijke manier je onderrug wat meer richting de mat, waardoor er meer ontspanning is in je onderrug.
  • ​Heupen: Een yoga bolster kan ook functioneren als een meditatiekussen. ​Wanneer je zittend in kleermakerszit wilt mediteren is extra ondersteuning fijn. Je kunt op de yoga bolster komen te zitten, zo is het makkelijker om je bekken te kantelen en ​lengte te maken in je bovenrug. Het zorgt niet alleen voor een betere houding, ook voor een betere focus, omdat je je minder hoeft in te spannen om een 'goede houding' aan te nemen. 

Welke yoga bolster kopen?

Het kopen van een yoga bolster is afhankelijk van je wensen. Toch zijn er een aantal elementen die belangrijk zijn om mee te nemen tijdens je koopproces, dat zijn namelijk de vulling, de hoes en de grootte van de yoga bolster.

Yoga bolster vulling

De meeste yoga bolsters zijn gevuld met boekweitaf, net zoals de meeste meditatiekussens. Boekweitaf zijn de doppen van de boekweitkorrel. Het mooie van dit materiaal is dat het veel stevigheid biedt, maar niet zwaar is. Door de stevigheid zak je niet in. Een andere optie is biologisch katoen. Dit heeft in het begin een wat aparte geur, dus zorg dat je de yoga bolster goed laat luchten. Beide vullingen kun je op je wensen afstemmen, door wat extra bij te vullen of juist er wat uit te halen. Zo maak je de yoga bolster wat steviger en wat hoger, of juist wat lager en iets minder ondersteuning.  ​

​Hoes​

​Yoga bolsters hebben vaak twee hoezen; namelijk de binnenhoes en de buitenhoes. De binnenhoes bevat de vulling, zorg dat je deze hoes kunt openritsen om zo bij de vulling te komen en dus de yoga bolster kunt afstemmen op jouw wensen. Om de binnenhoes zit de buitenhoes. De buitenhoes is vaak van steviger materiaal, ter bescherming. Zorg dat je buitenhoes kunt wassen. Als je yoga bolster veel gebruikt en overal mee naar toe neemt, dan is het fijn om de buitenhoes te kunnen reinigen. Het meest ideale is dan ook dat er een draagband bij zit, zodat je de yoga bolster makkelijk kunt optillen en vervoeren.  ​

Vorm

Je hebt ​twee verschillende yoga bolsters.
​De rechthoekige bolster met vlakke zijden aan de bovenkant, onderkant en zijkant. De rechthoekige bolster zijn heel stabiel en stevig, vooral fijn bij liggende posities.
​De ronde yogabolster zoals de naam als zegt heeft de bolster een ronde vorm als een cilinder. De ronde yoga bolster is ook een goede ondersteuning voor de ledematen, bijvoorbeeld onder je gebogen knieën. ​Naast de ondersteuning van spieren en gewrichten.

Grootte​

De grootte is afhankelijk van je lengte en breedte. De standaard grootte van een yoga bolster is 60 cm lang en 20 cm ​hoog en dat is voor een gemiddeld postuur. Mocht je bovengemiddeld lang of breed zijn, dan heb je ook een grotere yoga bolster. Deze zijn 65 cm lang en 25 cm ​hoog. Je hebt ook wat smallere yoga bolsters, vooral fijn voor de petit mensen onder ons. De bolster is wel 60 cm lang, maar 16cm hoog.

​Onze top 3 yoga bolsters

1: Lotus yoga bolster

Als je meer blogs van yoga op werk leest, weet je ondertussen dat wij fan zijn van dit merk. Ook de yoga bolsters zijn duurzaam, betaalbaar en mooi in design.
Kleur: donkergroen, beige, blauw, antraciet, taupe, zwart en paars
Hoes: Binnenhoes gebleekt katoen, buitenhoes 100% katoen
Vulling: 100% natuurzuiver boekweitaf
Afmeting: 60cm lang en 20cm hoog
Prijs: €39,95

Yoga bolster kopen lotus

2: Yogi & Yogini bolster 

​Een yoga bolster van Yogi & Yogini. Ze hebben zowel een ronde vorm als een rechthoekige vorm. Ook een fijn merk met goede bolsters, die je kan personaliseren door vulling toe te voegen of eruit te halen. ​
Kleur: ​paars
Hoes: Binnenhoes gebleekt katoen, buitenhoes 100% katoen
Vulling: 100%​ boekweitaf
Afmeting: 60cm lang en 20cm hoog
Prijs: €40,99


3: Decathlon yoga bolster 

Deze yoga bolster is gevuld met biologisch katoen en voelt daardoor anders dan met boekweit, een stuk zachter dan met boekweit. Vooral voor wat langere en bredere mensen is deze bolster heerlijk, omdat ze iets hoger zijn.

Kleur: ​grijs
Hoes: Binnenhoes ​100% biologisch katoen, buitenhoes 100% biologisch katoen
Vulling: 100% biologisch katoen
Afmeting: 60cm lang en 25cm hoog
Prijs: €29,99

Succes met de aanschaf van de yoga bolster. Laat je ons weten welke het is geworden? 

​~Yoga op werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *