Yoga online: dit zijn de drie leukste yoga platforms

1 Shares

Yoga online is de laatste jaren steeds populairder geworden en sinds Corona tijd niet meer weg te denken. Hierdoor is de keuze reuze, maar wat zijn nu echt goede online yoga platforms?In deze blog de drie beste yoga platforms waar je fijne yogalessen kan volgen en natuurlijk voor iedereen toegankelijk is. Van beginner tot gevorderden en van rustige lessen tot dynamische lessen.  

 


yoga online

Yoga online

Eigenlijk beoefende ik altijd yoga in een yogastudio, alleen door Corona werden we massaal genoodzaakt om dit thuis verder op te pakken. Een ideale manier om verschillende platforms te proberen, om zo deze blog te schrijven over de beste yoga online platforms. Ik moet zeggen dat ik super enthousiast ben geworden, voornamelijk over 1 platform. Daarover straks meer ;-). Wat ik fijn vind, is dat ik overal yoga kan beoefenen op een tijd die mij uitkomt. Met al dat thuiswerken heb ik ook vaak yogabreaks gedaan, even een kwartiertje yoga en je hebt een totaal andere mindset. Kortom, ik ben enthousiast en neem jullie mee in mijn favoriete platforms.  

Yoga online platforms: top 3

Yoga Online 1: YogaDownload

Ik begin meteen bij mijn favoriet, want dit platform is zo fijn en compleet.
Het platform is heel fijn in gebruik en je kan met een makkelijke filter een perfecte yogales selecteren die voldoet aan je wensen en behoeften. Ze hebben 7 verschillende filters. Je maakt een keuze in yogavorm, docent, de duur van de les, jouw yogalevel, intensiteit, kanaal, jouw focus en welke media (alleen audio of ook beeld). Vanuit daar rollen er geschikte yogalessen uit. Ik ben blij verrast door de lessen en de docenten. Mijn ultimate favourite is Daily decompression van Jackie Casal Mahrou. Een hele fijne hatha flow yogales om even te ontstressen en te aarden. Goed om te weten, YogaDowload is een Amerikaans platform, de lessen zijn dus in het Engels.
Mocht je graag een compleet pakket willen, dan kan dat hier ook. Ze hebben leuke programma's. Ik ben zelf net begonnen met yoga voor runners, maar hebben ook programma's zoals yoga voor drukke mensen, yoga voor je rug en yoga tijdens je pauze.
Genoeg keus, maar je verdrinkt er niet in omdat het zo gestructureerd is. Heerlijk. Kortom, check it out.  
Voor een klein prijsje van $10,- (€8,92) per maand heb je onbeperkt toegang tot alle yogalessen, programma’s en challenges.

Yoga online 2: Practice van Happy with Yoga

Dit is het grootste Nederlandse yoga platform, ze noemen het zelf de Netflix van de Yoga. Rolf en Melanie van Happy with Yoga zijn de oprichters van dit online yoga platform en het platform is al aardig gevuld. De meeste lessen zijn van Melanie en Rolf zelf. Beide hebben een toegankelijke en down-to-earth manier van lesgeven. Ook hier is het platform ingedeeld in losse lessen of cursussen die je kunt volgen. Practice van happy with yoga biedt verschillende yogastijlen, voor verschillende niveaus en onderverdeeld in verschillende lengtes van een les. Het grote voordeel van dit platform: het is allemaal lekker in het Nederlands. Naast yoga krijg je er ook meditaties en ademhalingsoefeningen van Wim Hof bij. De ademoefeningen vond ik fijn, echt een aanrader om die uit te proberen. 
Het platform is een stukje kleiner dan YogaDownload, voornamelijk in verschillende yogadocenten. De lessen zijn van hoog niveau, dus mocht je het fijner vinden om yogalessen te volgen in het Nederlands. Ga dan naar practice van happy with yoga. 
Voor een klein prijs van €9,99 per maand kun je onbeperkt online yogalessen volgen. 

Yoga online 3: Ekhart Yoga

Ekhart Yoga is een Nederlands bedrijf, maar focust zich internationaal. Alle yogalessen zijn daarom ook in het Engels. Ze creëren met hun gigantische aanbod jouw eigen yogastudio. Daarnaast delen ze veel onderzoeken en artikelen voor een stukje verdieping. Het grote voordeel van dit platform zijn de verschillende docenten die op dit platform lesgeven. Vind je docent niet zo fijn lesgeven? Dan zijn er nog veel anderen. De docenten zijn vakkundig en ervaren. Mijn favoriet is Marcel, die fijne vinyasa lessen geeft en James Reeves voor de Yoga Nidra.
Wil jij Ekhart Yoga uitproberen of je het iets vindt? Ze geven een 14 dagen trial. Daarna kun je voor €16,- per maand lid worden en genieten van alle programma's, artikelen, onderzoeken en lessen.

Ik hoop dat je gaat genieten van de online lessen. Ik zou het heel leuk vinden als je laat weten welk yoga platform jouw favoriet is. 

~Enjoy


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *