Manduka yogamatten: Een hype of toch de moeite waard om te kopen?

3 Shares

Manduka is een grote naam in de yogawereld, ze zijn vooral bekend om hun yogamatten. Veel yogastudio’s gebruiken de matten en ook onder de yogi’s is het de ultimate favourite. Maar wat maakt deze matten zo populair? Wij gingen op onderzoek uit om te achterhalen of het een hype is of dat het de moeite waard is om een Manduka yogamat te kopen. 


Manduka yogamat Eko Lite

Manduka

We inspire people to become their most empowered self

Manduka heeft een duidelijke visie: mensen inspireren om de meest krachtige versie van zichzelf te worden.
In de afgelopen 20 jaar heeft Manduka een grote community opgebouwd om deze visie te realiseren.
Door middel van ambassadeurs en yogaproducten zorgen ze ervoor dat ze steeds meer mensen bereiken en zo hun boodschap kunnen uitdragen. In de yogawereld is Manduka een grote speler en sluiten veel Yogi's zich aan bij de community. 

Het meest bekende product van Manduka is de yogamat, maar ze bieden ook andere producten aan. Denk aan kleding, yogatassen en yoga attributen, zoals blokken, dekens en bolsters. Alle producten worden duurzaam en vol passie geproduceerd en hebben een eenvoudig toch stijlvol design. Niet zo gek, want de oprichter is ook architect. Peter Sterios ontwierp z'n eigen yogamat en ontdekte dat door de grip en de kwaliteit van de mat zijn yoga beoefening verbeterde. Hij ontwierp dezelfde yogamat voor zijn meesters en die deelden vervolgens de matten met hun studenten. Zo ontstond Manduka. 

De naam Manduka komt voort uit de pose Mandukasana, de kikker in het Nederlands. Deze pose kwam altijd voor in de lessen van Peter. Keer op keer bleef de naam van de pose hangen en Peter werd er vrolijk van, daarom besloot hij de naam te gebruiken voor zijn bedrijf. Ook in het logo zie je een kikkertje. 

Manduka Yogamatten

Manduka bestaat zo'n 20 jaar en in die 20 jaar zijn er veel yogamatten bij gekomen. Manduka heeft verschillende lijnen en soorten matten. Samen met ervaren yogi's hebben ze steeds weer nieuwe matten ontwikkeld. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte mat te vinden. 

De matten kenmerken zich aan kwaliteit, eenvoud en duurzaamheid. Ze voldoen aan de Öko-Tex Keurmerk, dat betekent dat de matten op een milieuvriendelijk manier geproduceerd worden zonder de vrijkoming van giftige stoffen.

De Manduka yogamatten kent 3 verschillende lijnen, namelijk Pro serie, Foundation serie, eKO serie.

Pro serie

De Manduka Pro lijn is de meest duurzame lijn van Manduka. De matten zijn gemaakt van eco-gecertificeerd PVC en is volledig emissie vrij gefrabiceerd. Wil je meer weten over de verschillende materialen waar een yogamat van gemaakt is, lees dan mijn blog hierover.
De mat heeft een goede grip en door de dichte structuur ook een goede demping en dat zorgt voor meer comfort en ondersteuning.
De Pro lijn heeft een levenslange garantie.

eKO serie

De eKO serie van Manduka is gemaakt van 100% natuurlijk rubber. De hele serie is biologisch afbreekbaar, duurzamer ga je het niet krijgen.
De mat is heel bijzonder, de bovenkant heeft een gesloten cel structuur, terwijl de onderkant een open cel structuur heeft en dit zorgt voor veerkracht. Over de bovenkant zit een anti-slip structuur van zeegras en dat zorgt voor veel grip. Door de gesloten cel structuur zal de mat geen vocht en zweet absorberen, dit maakt de mat heel hygiënisch in tegenstelling tot andere matten van rubber.

Foundation serie

De foundation serie is voor beginnende yogi's of yogi's die de mat ook voor andere doelen willen gebruiken, bijvoorbeeld fitness. De matten zijn van hoge kwaliteit. Niet alleen voor de yoga beoefening, maar ook andere sporten. Om het toegankelijk te maken is deze serie een stuk goedkoper. Toch helemaal eco-friendly geproduceerd.


Top 5 beste Manduka yogamatten

Manduka maakt het ons niet makkelijk om een yogamat te kiezen. Daarom hier onze top 5 van favoriete yogamatten.
Is Manduka toch niet je merk? Lees dan de blog over de beste 5 yogamatten, hier vind je ook andere yogamerken met fijne yogamatten. 
In de top 5 hebben we geprobeerd om voor elke yogavorm een geschikte mat te vinden, zodat er voor ieder wat wils is.

Nummer 1: Manduka Pro Yogamat

Yinners opgelet, dit is jullie mat Manduka PRO.
De Manduka Pro heeft een dikte van 6 mm en zorgt daardoor voor ondersteuning en comfort. De dikte van de mat zorgt er ook voor dat je minder last hebt van de koude ondergrond.
De mat is gemaakt van milieuvriendelijk PVC en dat maakt de mat stevig. Hoe meer je de mat gebruikt, hoe stroever de mat wordt.

Yogavorm: Yin, Hatha, Yoga Nidra, Meditatie, Slow Flow, Hot Yoga
Dikte: 6mm
Gewicht: 3,4 kg

Prijs: €109,95


PROLite Mat - Yoga Manduka

Nummer 2: Prolite yoga mat

Manduka PROlite yogamat van 4.5 mm. Dit is het zusje van de Pro Manduka mat. De mat is duurzaam, gemaakt van milieuvriendelijk PVC. PVC zorgt voor een goede ondersteuning en grip. Er zit een speciaal laagje overheen die ervoor zorgt dat zweet niet in de mat trekt, daardoor is de mat heel erg hygiënisch. Deze mat is een allround mat, zeer geschikt voor alle vormen yoga. 
Yogavorm: Hatha, Iyengar, Ashtanga, Vinyasa, Power, Bikram, Hot Yoga.

Dikte: 4,5mm
Gewicht: 1,8 kg

Prijs: €79,95

PVC Yogamat Manduka

Nummer 3: Begin Mat Manduka

Begin je net met yoga of wil je jouw mat ook voor andere doeleinden gebruiken? Dan is deze mat wat voor jou! Lekker dik voor extra ondersteuning. De mat is gemaakt van TPE, dit is een mix van rubber en kunststof, wel vrij van schadelijke stoffen. TPE matten kenmerken zich aan hun zachtheid, zo ook deze mat. Daardoor geschikt voor de rustige vormen van yoga, maar ook de dynamische vorme. Check deze kleur, fantastisch 🙂

Yogavorm: Yin, Slow Flow, Yoga Nidra, meditatie, Restorative, Iyengar, Ashtanga, Vinyasa.
Dikte: 5 mm
Gewicht: 1,1 kg

Prijs: €49,95

Manduka Yogamat Begin Mat

Nummer 4: De reizigers yogamat

Deze mat is geschikt voor op reis, op vakantie of over een studio yogamat te leggen. Zo heb je altijd je eigen yogamat. Doordat de yogamat zo dun is, kun je het niet zien als een volwaardige yogamat. De ondersteuning en comfort mist. Echter wel heel makkelijk mee te nemen. je kunt hem zo opvouwen en in je tas of koffer stoppen. De mat is gemaakt van natuurrubber. Hoe vaker je hem gebruikt, hoe beter de grip. Deze mat is een extra'tje naast een andere dikkere yogamat. 

Yogavorm: Iyengar, Ashtanga, Vinyasa, Power, Bikram, Hot Yoga
Dikte: 1,6 mm
Gewicht: 1 kg

Prijs: €44,95


Travel mat van Manduka

Nummer 5: Eko lite yogamat 

EKo Lite is een hele duurzame toegankelijke mat.
De mat is gemaakt van natuurrubber. Op een milieubewuste manier wordt het rubber gewonnen buiten de Amazone. Rubber heeft een sterke geur en die geur verdwijnt ook niet. Hou daar rekening mee. Rubber kenmerkt zich aan zijn stroefheid, zo ook deze mat. Ideaal voor de dynamische vormen van yoga.  De mat is 4mm dik, dus makkelijk mee te nemen naar de studio!

Yogavorm: Hatha, Slow Flow, Iyengar, Ashtanga, Vinyasa, Power, Bikram, Hot Yoga
Dikte: 4 mm
Gewicht: 2,1 kg

Prijs: €74,95

Manduka yogamat Eko Lite

Infographic

Geen zin of tijd om te lezen? Kijk dan in dit overzicht welke mat geschikt is voor jou. Klik op de naam van de yogamat en je komt direct bij de yogamat terecht.


Dynamische vormen van Yoga

Zoals Vinyasa, Ashtanga, Iyengar, Power Yoga, Hot Yoga, Bikram


Rustige vormen van Yoga

Zoals Restorative, Yin, Hatha, Yoga Nidra, Meditatie, Kundalini

Kortom, wij kunnen het merk Manduka heel erg aanraden. Ook al is het even een investering, je hebt wel een duurzame mat voor je leven.

We hopen je hebben geholpen met het maken van een keuze.  Laat je ons weten welke mat je uiteindelijk hebt aangeschaft? 

Mocht je er nu niet uitkomen, laat het ons weten, we helpen je graag

Liefs Team Yoga op werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *