Meditatiebankje kopen: De top 3 meditatiebankjes op een rij

0 Shares

Wil jij een meditatiebankje kopen om zo nog fijner te mediteren? Lees er alles over in deze blog met als afsluiter mijn top 3 meditatiebankjes én als kers op de taart een korte meditatie die perfect uit te voeren is op je splinternieuwe bankje. Enjoy!


meditatiebankje-kopen

Waarom een meditatiebankje kopen? 

Een meditatiebankje kan gebruikt worden tijdens het mediteren. Het is een klein bankje om op te zitten, je zit dan op je knieën en onderbenen en met je billen op het bankje. Het meditatiebankje wordt veelal gebruikt door mensen die last hebben van knieën, bekken of heupen. De lotushouding ,die je vaak aanneemt tijdens het mediteren, voelt dan niet goed aan. Het meditatiebankje is een goed alternatief voor het meditatiekussen. Mocht je liever voor een meditatiekussen gaan, lees dan hier mijn blog erover. 

Door het meditatiebankje zit je een stuk hoger en daardoor is het makkelijker je bekken naar voren te kantelen en hierdoor rechtop te zitten
Wanneer je bekken naar achter zijn gekanteld dan ontstaat er een bolling in je rug en kost het je veel moeite om ‘rechtop’ te blijven zitten. Niet heel erg fijn als je wilt mediteren. 

Meditatiebankjes variëren in hoogte en in model. Over het algemeen geldt: Hoe lager het bankje, het flexibeler je bent in je heupgebied.
De voorkant van het bankje is vaak lager dan de achterkant, zo is het nog makkelijker om je bekken te kantelen. Zorg dat je een meditatiebankje uitzoekt, die bij jouw lichaamshouding en flexibiliteit past. 

Meditatiebankje kopen: Waar moet je op letten? 

Hoogte van het meditatiebankje

Denk aan de algemene regel; Hoe lager het bankje, hoe flexibeler je bent in je heupgebied. De hoogte van een meditatiebankje start ongeveer bij 12 cm aan de voorkant en 14,5 cm aan de achterkant, maar je kunt ook meditatiebankjes vinden die een stuk hoger. Denk aan 20 cm of zelfs nog hoger.

Breedte van het zitvlak

Hier geldt eigenlijk ook een algemene regel; Hoe dikker je billen, hoe breder het zitvlak. De gemiddelde breedte van een standaard meditatiebankje is ongeveer 42 cm. Bij sommige meditatiebankjes heb je een ergonomisch voorgevormd zitvlak, dit zie je veel bij de oosterse meditatiebankjes.

Vorm van het meditatiebankje

Wil je het bankje meenemen? Dan is een inklapbaar meditatiebankje heel erg handig. De poten worden naar binnen gevouwen en zo kun je hem makkelijk overal mee naartoe nemen. Je hebt ook vaste meditatiebankjes, waarbij je de poten dus niet kan inklappen. 

Top 3 meditatiebankjes

1: Inklapbaar meditatiebankje

Een Amerikaans Eikenhout meditatiebankje met een breed en comfortabel zitvlak. De hoogte van het meditatiebankje is 20,5 cm aan de achterzijde en 18,5 cm aan de voorzijde. Het meditatiebankje is inklapbaar en daardoor eenvoudig mee te nemen of op te bergen.

Hoogte: 18,5 cm (voorkant) - 20,5 cm (achterkant)
Breedte: 48 cm
Vorm: inklapbaar
Prijs: rond de €35,-

meditatiebankje-kopen-inklapbaar

2. Vast meditatiebankje

Een stevig meditatiebankje gemaakt van naturel vurenhout. Het design is stylish maar ook ergonomisch. Kortom een feest voor het oog en de billen.  Amerikaans Eikenhout meditatiebankje met een breed en comfortabel zitvlak. De hoogte van het meditatiebankje is 20,5 cm aan de achterzijde en 18,5 cm aan de voorzijde. Het meditatiebankje is inklapbaar en daardoor eenvoudig mee te nemen of op te bergen

Hoogte: 16 cm (voorkant) - 18 cm (achterkant)
Breedte: 47 cm
Vorm: vast meditatiebankje
Prijs: rond de €35,-


meditatiebankje-kopen-vast

3. Vast meditatiebankje hoog

Een stevig meditatiebankje met een zeer comfortabel zitvlak. De hoogte van het meditatiebankje is 20,5 cm aan de achterzijde en 18,5 cm aan de voorzijde. Het is een vast meditatiebankje met een strak design.

Hoogte: 18,5 cm (voorkant) - 20,5 cm (achterkant)
Breedte: 48 cm
Vorm: vast meditatiebankje


meditatiebankje-kopen-vast-eikenhout

Korte meditatie

Nu jij je meditatiebankje hebt weten te veroveren, kun je het bankje meteen uitproberen. Hierbij een korte geleide meditatie om rustig te starten. Enjoy!

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebben, stel ze dan hieronder of neem contact met mij op. 

Namasté

Moniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *