Yoga mat Decathlon: een persoonlijke review

0 Shares
In deze blog een persoonlijke review van de yoga mat van de Decathlon. Je kunt tegenwoordig overal een yoga mat kopen; zo zag ik laatst een yoga mat bij de Kruidvat voor een klein prijsje. Te gek, dat de yogamatten overal oppoppen, maar ook lastig om een keuze te maken met zoveel opties. Wat maakt een yoga mat een goede yoga mat. Yoga op werk test verschillende betaalbare matten om zo goed advies te kunnen geven. Deze keer de yoga mat van de Decathlon. Lees snel meer of deze mat iets voor jou is!


Yoga mat Decathlon review

Yoga mat Decathlon

Decathlon heeft de laatste jaren veel yoga producten gelanceerd. Met een team van yoga experts hebben ze 17 yogamatten ontworpen, daar moet toch zeker een fijne mat voor je tussen zitten. In deze blog een review van de meest toegankelijke yogamat; 5mm yogamat met een goede grip. Voor andere opties verwijs ik je door naar mijn blog over de verschillende yogamatten van Decathlon. We focussen in deze review op een aantal elementen namelijk prijs, afmetingen, materiaal en afmetingen. Om zo de vraag te beantwoorden of deze yoga mat iets voor jou is. Heb je eerst behoefte aan wat achtergrond informatie, bijvoorbeeld over verschillende materialen, lees dan de blog over de beste yogamat kopen. 

Yoga mat Decathlon 5mm

Yoga mat Decathlon

Voordat we onze ervaring met jou delen, even de specificaties op een rijtje!

Yogavorm: Hatha, Slow Flow, Yin, Restorative, bedrijfsyoga, meditatie
Materiaal: 100% TPE
Formaat: 185cm x 61cm
Dikte: 5 mm
Gewicht: 820 gram

Kleur: blauw en lichtroze
Prijs: €24,99

Yoga mat Decathlon: review

Materiaal

De yoga mat van de Decathlon is gemaakt van 100% TPE. Naast dat het duurzaam materiaal is, heeft het ook veel voordelen. Zo is het hypoallergeen, dus mensen met allergieen, deze yoga mat is echt iets voor jou. TPE is daarnaast volledig recyclebaar. Het kenmerkt zich aan de zachtheid en dat voel je ook echt bij deze mat. Het voelt aan als fluweel en daarom heerlijk op te ontspannen. Niet echt geschikt voor de dynamische vormen, maar een hatha les of een yin les is heerlijk op dit matje. Het was echt een feestje om op deze mat rustige vormen van yoga te beoefenen, de mat ondersteunt je practice en door de zachtheid kun je nog meer ontspannen. 

Prijs

Gemiddeld beginnen kwalitatief goede yogamatten bij  de €30,-. Deze yoga mat van de Decathlon kost €24,99 en dat is super goedkoop voor het materiaal wat ze gebruikt hebben. Het materiaal is duurzaam en daardoor vaak prijzig. Hoe ze dit gedaan hebben, is de vraag, waarschijnlijk grote oplages produceren. Dit is naar onze mening een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Onderaan in deze blog geven we opties van yogamatten die net als de Decathlon een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. 

Afmetingen

Of de afmetingen geschikt zijn voor jou, kunnen we niet beantwoorden, maar kun je zelf snel achterhalen. Idealiter is jouw yogamat 10cm langer dan dat jij bent. Ben je langer dan 175 cm? Dan is deze mat aan de kleine kant voor jou. Gelukkig heeft Decathlon ook extra lange matten, die vind je hier. Mocht je hele brede schouders hebben of wat steviger zijn, dan zou ik aanraden ook voor de grotere mat te gaan. De yoga mat is 61cm breed, heel gemiddeld, je wilt het liefst dat je gehele lichaam op de yoga mat ligt en daarom is het fijn om soms voor een grotere mat te gaan.  

Vorm van Yoga

Een yoga mat kan extra ondersteuning en comfort bieden tijdens het beoefenen van yoga. Dat hebben wij bij deze mat ook echt ervaren,  de zachtheid van de mat is echt een verademing. Voornamelijk de rustige vormen van yoga zijn fijn op deze mat, zoals Yin, Restorative, Slow Flow, Hatha of zwangerschapsyoga. De mat is aan de dikkere kant (5mm) en zacht. De dikte merk je voornamelijk in de winter, wanneer de vloer koud is en jij daar op de yoga mat geen last van hebt. De dynamische vormen van yoga raden wij af op deze yoga mat. Waarom? Door de zachtheid bounce je een beetje mee met de mat. Dat is fijn voor de rustige vormen, maar niet bij de dynamische. Daarnaast is de grip niet optimaal en dat heb je wel nodig voor de dynamische vormen. 

Locatie van beoefening

De yogamat is door zijn lichtheid (850gram) makkelijk mee te nemen naar de studio. Ze hebben ook een speciale yogamat-tas ontwikkeld, waar deze mat perfect in past. Dus deze mat is heel geschikt voor zowel thuisgebruik, als in de studio.

Conclusie

Zoals je misschien al merkt, zijn wij enthousiast over deze yoga mat. Het heeft een perfecte prijs-kwaliteitverhouding, is gemaakt van duurzaam materiaal en is heel veelzijdig in z'n gebruik bij voornamelijk de rustige vormen van yoga. Kortom, ben je op zoek naar een betaalbare yoga mat? Neem deze dan zeker in overweging. Maar er zijn ook andere opties. Die sommen we hieronder even voor je op. Succes met de aankoop!

Andere yoga matten

Optie 1: Love Generation

Deze mat van het Nederlandse merk Love Generation zie je bij heel veel yogastudio's. Een hele fijne mat gemaakt van zacht PVC, geschikt voor alle vormen van yoga, zowel rustige vormen als dynamische vormen. Dus mocht je naast rustige vormen van yoga ook dynamische vormen van yoga beoefenen? Dan is deze mat een stuk geschikter. 

Yogavormen: zowel rustige vormen als dynamische vormen. 
Afmetingen: 183 cm x 60 cm x 4 mm
Prijs: €24,95

yoga-mat-love-generation

Optie 2: Lotus

Ook een Nederlands merk, namelijk Lotus. Het is een sticky mat, dat betekent dat de mat een hele goede grip heeft. De mat is gemaakt van ECO PVC, zowel duurzaam als lange levensduur. De mat is dik, 6mm, en dat zorgt voor comfort en extra ondersteuning. Door de dikte is de mat heerlijk voor de rustige vormen van yoga. Door het lichte gewicht is deze mat ideaal om overal mee naar toe te nemen.

Yogavormen: Hatha, Slow Flow, Yin, Iyengar, Kundalini, Restorative
Afmetingen: 183 cm x 61 cm x 6 mm
Prijs: €32,95

Yoga mat kopen - Yoga mat 1 Lotus

Mocht je er nog niet uitkomen, ik schreef een blog over yogamatten onder de €30,-. misschien kun jij daar je perfecte yogamat vinden.

Of laat een bericht achter 🙂

Succes met de aanschaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *