Yoga mat kopen? Bekijk deze yoga matten onder de €30,-

0 Shares

Er zijn zooooveel yogamatten en je wilt gewoon een yogamat kopen. De keuze is te reuze, maar niet getreurd hierbij de beste yogamatten onder de €30,-. Overzichtelijk in een rijtje met daarbij kort omschreven wat de beste kenmerken van de mat zijn. Enjoy!

yogamat kopen


Yoga mat kopen

Yehes, je gaat een yoga mat kopen, je eigen yoga mat. Vaak koop je die mat voor een langere tijd. Daarom is het belangrijk om een yoga mat te kopen die past bij jouw wensen en jouw vorm van yoga. Ik heb een reeks blogs geschreven over waar je aan moet denken bij het kopen van een yoga mat, zoals materiaal, dikte en afmetingen. Daarnaast schreef ik een blog over mijn top 5 yoga matten. 
Een ander belangrijk aspect is budget; wat wil je uitgeven aan een yoga mat? In deze blog 4 yoga matten die onder de €30,- kosten.
Aangezien de gemiddelde prijs van een yoga mat rond de €70,- ligt, zijn dit de koopjes.


Top 4 Yoga mat onder de €30,- 

Yoga mat 1; sticky mat Lotus

Deze sticky mat van Lotus kenmerkt zich door de goede grip en hoogstaande kwaliteit. De mat is gemaakt van ECO PVC, zowel duurzaam als lange levensduur. De mat is dik, 6mm, en dat zorgt voor comfort en extra ondersteuning. Door de dikte zou ik de mat niet gebruiken voor dynamische vormen, maar meer voor statische yogavormen. Ideaal om overal mee naar toe te nemen, want hij is licht gewicht. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees er hier meer over. 

Yogavormen: Hatha, Slow Flow, Yin, Iyengar, Kundalini, Restorative
Afmetingen: 183 cm x 61 cm x 6 mm
Prijs: €29,95

Yoga mat kopen - Yoga mat 1 Lotus

Yoga mat 2: Love Generation 6mm

Deze uberzachte en dikke mat van Love Generation is echt een luxe. Ideaal voor de rustige vormen van yoga, zoals yin, restorative, yoga nidra, meditatie en hatha yoga.  
De dikte zorgt voor extra comfort en meer ondersteuning bij de gewrichten. Daarnaast zorgt de dikte ook voor een goede isolatie en je minder last hebt van de koude vloer. De mat is gemaakt van duurzaam PVC. Dus wil je een goedkoop prijs met duurzaamheid combineren, schaf deze mat dan aan!
Yogavormen: Yin, hatha, restorative, yoga nidra, meditatie

Afmeting: 183 cm x 61 cm x 6 mm
Prijs: €29,95

Yoga mat van Love Generation

Yoga mat 3: Jute yoga mat Yogi & Yogini

Deze mat vind ik heel bijzonder, hij is namelijk deels gemaakt van jute. Het geeft meteen een hele natuurlijke uitstraling. Verder is de yogamat gemaakt van ECO PVC, wat voor een fijne ondersteuning zorgt en voor extra comfort. Daarom is deze mat is vooral geschikt voor de rustige vormen van yoga, zoals yin of hatha.  De mat is 5mm dik, een mooi middelmaatje.

Yogavormen: hatha, yin, iyengar, restorative, yoga nidra, meditatie
Afmetingen: 185 cm x 63 cm x 5 mm 
Prijs: €28,95

 

Yoga mat kopen? Yoga mat Yogi Yogini

Yoga mat 4: Love Generation 4mm

Deze 4 mm mat van Love Generation is geschikt voor elke vorm van yoga. Persoonlijk zou ik deze gebruiken voor statische of dynamische vormen van yoga, omdat het een dunnere mat is. De mat is gemaakt van PVC en hierdoor je ervaar je the best of both worlds, namelijk zachtheid en stabiliteit. Wees niet bang dat je uit je houdingen glijdt, want de grip van deze mat is super goed. Het grote voordeel van deze mat is het lichtgewicht, dus wil jij je yoga mat overal mee naar toe nemen dan kan ik deze mat zeker aanraden.  

Yogavormen: hatha, iyengar, ashtanga, poweryoga, vinyasa, hot / bikram 
Afmetingen: 183 cm x 61 cm x 4 mm
Prijs: 22,95

Yoga mat kopen? Yoga mat Love Generation

Ik hoop dat ik je heb geholpen met het maken van een keuze.  Laat je mij weten welke mat je uiteindelijk hebt aangeschaft? 

Mocht je er nu niet uitkomen, laat het mij weten, ik help je graag

Liefs Moniek

1 gedachte over “Yoga mat kopen? Bekijk deze yoga matten onder de €30,-

  1. Pingback: Yogamat action: Kopen of juist niet? | Yoga op werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *