Happy with Yoga mindfulness cursus: Is het de moeite waard of toch niet?

0 Shares


In verschillende blogs refereer ik vaak naar mindfulness en beveel ik verschillende cursussen aan. In deze review lees je mijn persoonlijke mening over de mindfulness cursus van Happy with Yoga en wat je kan verwachten van de cursus. Is het de moeite waard om deze online cursus te volgen of kun je beter op zoek naar een andere (offline) cursus? 


Ontspannen vrouw door mindfulnesscursus

Wat is mindfulness?

Mindfulness is de laatste jaren erg populair geworden, ook niet zo gek. Burn-out is beroepsziekte nummer één en we blijven maar aan-staan. Mindfulness is dan een fijne tegenhanger. Maar wat doet en is mindfulness precies? Bij mindfulness ben je bewust en volledig in het nu, dus aanwezig in het moment. ​De vaardigheid die je bij mindfulness leert is om je aandacht te sturen, waardoor het makkelijker wordt om afstand te doen van bepaalde gedachtestromen. Je herprogrammeert je mind en elimeneert alles wat niet meer dient en integreert goede gewoonten en gedachten. 

Voordelen van mindfulness

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness, onderstaand de voordelen. ​

 • ​Hogere kwaliteit van leven
 • Meer bewustwording van zichzelf en de wereld om zich heen
 • Beter afstand kunnen nemen van problemen
 • Betere concentratie en focus
 • Vermindering van stress
 • Emotionele balans is beter
 • Het leven is makkelijker en je geniet bewuster
Review mindfulness cursus van Happy with Yoga

Cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

​​Doel van de cursus 

De mindfulness cursus van Happy with Yoga laat je op een toegankelijke en down-to-earth manier kennis maken met mindfulness én begeleidt je om mindfulness te integreren in je dagelijkse leven. Binnen 8 weken herprogrammeer je je mindset, leer je jezelf nieuwe gewoonten aan en leer je negatieve ervaringen ombuigen. Dit doe je door je eigen gedachtepatronen en grenzen te herkennen, waardoor je aandachtig en kritisch naar kan kijken. Kortom, je leert om je mindset te veranderen. Dit geeft niet alleen meer positiviteit in je leven, maar ook meer rust en stabiliteit. 

De cursus duurt 8 weken lang en heeft een speciale module over mindfulness op het werk. Van een druk leven naar meer rust en stabiliteit in je leven. ​

Inhoud van de cursus

Elke dag ontvang je een e-mail met een stukje theorie en een oefening. Het leuke hiervan is dat je elke dag geprikkeld wordt om bezig te zijn met mindfulness en je met kleine stapjes mindfulness integreert in je leven. Als je het boekAtomic Habits hebt gelezen, is dit een perfecte strategie om nieuwe gewoonten duurzaam te integreren.  
Daarnaast heb je een online gedeelte, dat goed werkt op elk device! Elke week heb je een ander onderwerp met daarbij een stuk theorie dat wetenschappelijk onderbouwd is (pdf) en oefeningen die worden uitgelegd d.m.v audio's en video's. Rolf geeft niet alleen mindfulness en meditatie oefeningen, maar ook yoga oefeningen. Dat had van mij persoonlijk niet gehoeven, maar begrijp dat het complementair aan elkaar is.
Wat de inhoud goed maakt is dat er steeds een koppeling met het dagelijks leven wordt gemaakt, ze hebben oefeningen die te maken hebben met drukte, moeilijke momenten en het werk. Dat vind ik echt een pluspunt aan deze cursus. Het is toegespitst op het dagelijkse leven in Nederland.
​Van de bonus module word ik heel blij, omdat ik denk dat hier voor werkend Nederland veel winst te behalen valt, namelijk Mindfulness op werk. Hoe ga je om met stress-momenten? Of collega's die je zelf niet hebt uitgekozen? Deze module bevat cijfers, feiten en oefeningen. Voor op het werk, voor na het werk of als je onderweg bent. You name it, it's all there.

Docent van de cursus

Rolf zie en hoor je tijdens de cursus. Hij is tevens ook oprichter van Happy with Yoga samen met zijn vrouw. 
​Gelukkig heeft hij een fijne stem, want daar zit je 8 weken aan vastgeplakt. Hij is een relaxte man die op een rustige en duidelijke manier dingen uitlegt. Hij combineert wetenschap met eigen ervaringen en weet waar hij het over heeft. 

​​Gewenste resultaat van de cursus

​Door deze cursus te gaan volgen, kies je voor jezelf. Je ​herprogrammeert je mind, wat ervoor zorgt dat je jezelf op nummer 1 zet. Hierdoor ben je beter in staat om je grenzen aan te geven. Dit zorgt voor meer ontspanning en daardoor ook rust en stabiliteit. ​
Daarnaast zijn de voordelen van mindfulness oneindig, zoals ik al in het begin van de blog aan gaf. 

Mijn ervaring met deze cursus

 • Online: Wat ik echt heel fijn vond aan deze cursus is juist dat het online is. Ik hoor van veel mensen om mij heen dat ze juist een beetje huiverig zijn doordat het online is. Ik heb het juist als iets heel fijns ervaren. Je kan alles nog een luisteren als iets niet helemaal duidelijk is, je doet het in je eigen tempo.
 • Eigen omgeving:Daarnaast doe je het ook in je eigen, veilige omgeving. Vaak gaan we ver weg om onszelf te ontwikkelen, dan is het de uitdaging om dit te integreren in je dagelijkse leven. Maar met deze cursus zit je in je dagelijkse leven en integreer je het meteen in jouw leven.  
 • Docent Rolf: Lekker down-to-earth, toegankelijk en heeft zelf ook in het bedrijfsleven gewerkt dus begrijpt hoe het er daar aan toe gaat. Hij legt alles goed uit en combineert wetenschappelijke onderzoeken met eigen ervaringen. 
 • Inhoud: Heel toegankelijk, doordat Rolf wetenschappelijke onderzoeken koppelt aan eigen ervaringen. Ervaringen die heel herkenbaar zijn en helemaal gericht op het Nederlandse drukke leven. 
 • De duur: Om een nieuwe grote gewoonte duurzaam te integreren (lees: je mindset herprogrammeren) dan heb je daar tijd voor nodig, rond de 60 dagen. Deze cursus duurt 8 weken, perfect toegepast dus.
 • Prijs: De cursus kost €47,00. Voor die prijs vind je echt geen betere cursus, dit is echt mega goedkoop. Ik zou er zeker meer voor willen betalen. Dat is het grote voordeel van online 🙂

Zoals je al wel hoort zou ik deze cursus aanbevelen. Ondanks dat ik een yoga &- meditatie achtergrond heb, heeft het mij weer nieuwe inzichten gegeven. Het is zo'n mooi cadeautje aan jezelf waar je jezelf nog beter leert kennen. Wil jij je aanmelden voor deze cursus? 
​Onderstaand de link naar de aanmeldpagina. 

​Geniet ervan, op nog een gelukkiger en blijer leven!

Aanmelden voor de cursus ​

​Laat je mij weten hoe de cursus is bevallen? 
​Mocht je nog vragen hebben, plaats ze dan hieronder, ik beantwoord ze graag.

​~Moniek

2 thoughts on “Happy with Yoga mindfulness cursus: Is het de moeite waard of toch niet?

 1. Pingback: Ochtendroutine: Maak van een stressvolle dag een effectieve en ontspannen dag door middel van goede ochtend gewoonten. | Yoga op werk

 2. Pingback: Korte meditatie van één minuut om weer op te laden! | Yoga op werk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *