Korte meditatie van één minuut om weer op te laden!

0 Shares
Korte meditatie van Yoga op werk

Ben je midden op je werkdag ineens uitgeput? Heb je focus nodig om de dag positief te beginnen? Of wil je meer rust in je hoofd? Doe dan mee met deze korte meditatie van maar één minuut. Een moment voor jezelf om op te laden. Geen ervaring met mediteren? Geen probleem, het is een geleide meditatie. Het enige wat je hoeft te doen is relaxed te zitten en luisteren. Enjoy!


Meditatie

Mediteren is al eeuwen oud, vooral in de oosterse landen deden ze al veel aan meditatie. De laatste jaren is het ook in Nederland populair. 's Ochtends om de dag mee te beginnen of 's avonds om de dag af te sluiten. Maar wist je ook dat mediteren op het werk erg populair is? Uit onderzoek van het Nederlandse Bridgeman mediteren medewerkers gemiddeld 20 minuten per dag. Helaas faciliteert nog niet ieder bedrijf een meditatieruimte en daarom is het toilet de meest favoriete meditatieplek onder medewerkers. Speciaal voor deze mensen, maar ook voor alle werkers hebben we een extra korte meditatie opgenomen. Dus sluit je even op en geniet van een bewust moment voor jezelf!

Effecten van mediteren

Zelfs een korte meditatie heeft grootse effecten. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat je door elke dag te mediteren je jezelf beter leert kennen. Je connect sneller met jezelf en weet beter wat er goed voor jou is. De voordelen zijn oneindig. Soms vraag ik mij weleens af waarom niet iedereen mediteert. 
Met mediteren ontspant je lichaam, word je bloeddruk verlaagd en daardoor ervaar je minder stress. Ook leert meditatie je om stress beter te herkennen en hierdoor beter om te gaan met stress. Daarnaast heb je je emoties beter onder controle. De emoties zul je altijd blijven ervaren, alleen voel je minder de drang om die te volgen. Het grootste voordeel van meditatie voor mij is dat het mijn focus en concentratie heeft verbeterd. Door te mediteren en deze vaardigheid te leren, zorg je ervoor dat de alpha golven toenemen in je hersenen. De alpha frequentie staat voor een ontspannen en heldere geest, in die frequentie is het makkelijker om informatie tot je te nemen, te focussen en je te concentreren. 

Korte meditatie: geleide meditatie

Tips om meer te mediteren

Hopelijk heeft deze korte meditatie je nieuwe energie gegeven om weer aan de slag te gaan. Ben je geïnspireerd geraakt? Hierbij nog wat tips om vol te houden. 

  • Lees mijn blog over leren mediteren: vol met tips om te beginnen én vol te houden.
  • Zoek een app met fijne geleide meditaties. Ik kan de meditaties van Happy with yoga aanraden. De meditaties zijn onderdeel van een 8-weekse cursus, om meer rust en minder stress te ervaren. Dit is de link naar hun online platform, of lees eerst mijn review hierover.
  • Schrijf je dan in voor mijn gratis mailing waarin je 3 gratis oefeningen ontvangt voor meer focus en ontspanning.
Name*
Email*

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebben, stel ze dan hier of neem contact met mij op. 

Keep on smiling

Moniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *