Wil jij leren mediteren? Lees hier de 3 beste online meditatie platforms

0 Shares

Ben jij van plan om te leren mediteren? Om een start te maken met het creëren van een kalme geest? En om minder stress te ervaren? De eerste stap is in ieder geval gezet, je bent onderzoek aan het doen. In deze blog 3 handige online platforms om daadwerkelijk te doen. Daarnaast ook nog even de voordelen van mediteren op een rijtje, zodat je helemaal overtuigd bent om dit te gaan doen. Dus lees snel verder...

 


leren mediteren

Leren mediteren

Als je gaat starten met mediteren kan het fijn zijn om dat met een geleide meditatie te doen. Dat betekent dat je begeleid wordt tijdens het mediteren. Je krijgt tips waar je je op kan focussen of waar je bewust naar toe kan gaan, soms met achtergrond muziek. Voor mij was dit een hele fijne manier om te starten met mediteren. Ik was vaak afgeleid en werd door de begeleiding steeds terug gehaald naar de meditatie. Daarnaast gaf het mij handvatten waardoor ik mijn eigen manier van mediteren kon ontdekken. Niet iedereen is er zo enthousiast over moet ik eerlijk zeggen, veel mensen prefereren de stilte en het “gewoon” zitten. Kortom, probeer dat te achterhalen voor jezelf. In deze blog deel ik een hele korte geleide meditatie, ga lekker zitten en dan neem ik je mee naar de ontspanning. 
Mocht de keuze zijn gevallen op een geleide meditatie, dan deel ik graag 3 toffe meditatie platforms die de moeite waard zijn te bezoeken. Maar om je te overtuigen om elke dag te mediteren, gaan we eerst kijken naar de voordelen van mediteren. 

Voordelen van mediteren 

Er zijn heel veel onderzoeken gedaan naar de effecten van mediteren en die zijn lovend. Het is niet voor niets dat er zelfs op veel basisscholen wordt gemediteerd. De grootste voordelen deel ik graag met je:

  • Het ervaren van minder stress, door het mediteren breng je je lichaam weer terug naar de ontspannen en rust stand, hierdoor zorg je ervoor dat je cortisolwaarden wordt verlaagd. 
  • Betere focus en concentratie. Met mediteren kom je lichaam en geest in een ontspannen modus, hierdoor activeer je je defaultnetwerk. Je defaultnetwerk  doordat je met mediteren in de ontspanning komt zorg je ervoor dat je lichaam& geest in een ontspannen modus komt en daardoor activeer je je defaulnetwerk. Je defaultnetwerk zorgt voor een verbetering van je denkkracht, je concentratie en je creativiteit. 
  • Betere slaap. Door het mediteren zoek je vaker en sneller de ontspannen modus op, daarnaast maak je het stofje melatonine aan met mediteren. Melatonine speelt een rol in ons waak-slaapritme, door de aanmaak van melatonine zorg je voor een natuurlijke en betere balans van je slaapritme. Dus je komt sneller en beter in slaap. 
  • Positiever in plaats van angstig en depressief. Je brein verandert als je start met mediteren. Je bent meer aanwezig in het nu en meer aan het observeren, daardoor maken angst en depressieve gevoelens plaats voor positievere gevoelens. 

Wat ik persoonlijk ervaar is meer rust. Mijn hoofd kan ontploffen door alle gedachten, mogelijkheden en ideeën, met mediteren creëer ik overzicht en daarna rust. 
Deze voordelen ervaar je niet meteen op dag 1. Neem je tijd ervoor en heb geduld. 
Mocht je tips nodig hebben, hoe je wilt starten met mediteren? Lees dan deze blog vol met tips om vol te houden. Iets met routines 😉

Meditatie online platforms: top 3

Yoga Online 1: YogaDownload

Ik begin meteen bij mijn favoriet, want dit platform is zo fijn en compleet.
Het platform is heel fijn in gebruik en je kan met een makkelijke filter een perfecte meditatiesessie selecteren die voldoet aan je wensen en behoeften. 
YogaDownload is een yoga en meditatieplatform. Er zijn verschillende soorten meditatie. Vul jouw wensen in bij de filter en zo kom je precies terecht bij de meditaties die voldoen aan jouw behoeften. De filters zijn bijvoorbeeld level, duur en focus. 
Goed om te weten, YogaDowload is een Amerikaans platform, de meditaties zijn dus in het Engels.
Mocht je graag een compleet pakket willen, dan kan dat hier ook. Ze hebben leuke programma's, bijvoorbeeld een 5-daags of 14-daags meditatieprogramma. 
Genoeg keus, maar je verdrinkt er niet in omdat het zo gestructureerd is. Heerlijk. Kortom, check it out.  
Voor een klein prijsje van $10,- (€8,92) per maand heb je onbeperkt toegang tot alle yogalessen, programma’s en challenges.

Yoga online 2: Practice van Happy with Yoga

De Netflix voor alles omtrent ontspanning, zoals yoga en meditatie. Rolf en Melanie van Happy with Yoga zijn de oprichters van dit online platform, ze geven in het Nederlands de lessen en meditaties. 
De meeste sessies worden door Melanie en Rolf zelf gegeven. Beide hebben een toegankelijke en down-to-earth manier van lesgeven. Practice van happy with yoga biedt verschillende meditaties aan, bijvoorbeeld een ochtendmeditatie, een mindfulness meditatie of een focus meditatie. Ze variëren in duur en doel.
Het platform is een stukje kleiner dan YogaDownload, het zijn voornamelijk Rolf en Melanie die de lessen geven. Bij de andere platforms zijn er meer docenten. 
Mocht je het fijn vinden om de meditaties in het Nederlands te volgen, dan kan ik je dit platform aanraden. 
Voor een klein prijs van €9,99 per maand kun je onbeperkt online lessen en sessies volgen. 

Yoga online 3: Ekhart Yoga

Ekhart Yoga is een Nederlands bedrijf, maar focust zich internationaal. Alle lessen zijn daarom ook in het Engels. Ekhart Yoga heeft veel verschillende docenten en daardoor ook veel verschillende smaken. Vooral als je net begint met mediteren is het fijn om verschillende soorten meditaties te ervaren, dit kan hier heel goed. Ze hebben een gigantisch aanbod in meditatie, variërend in duur, docent en doel. Ze hebben zelfs een 5 daags programma om te leren mediteren.   
Wil jij Ekhart Yoga uitproberen of je het iets vindt? Ze geven een 14 dagen trial. Daarna kun je voor €16,- per maand lid worden en genieten van alle programma's, artikelen, onderzoeken en sessies.

Heel veel succes met het leren mediteren, laat je weten hoe het is gegaan?

~Enjoy


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *