Meditatiekussen kopen: Lees hier onze top 3 meditatiekussens

0 Shares

Je ploft in de ochtend op je meditatiekussen om de dag rustig te beginnen of 's avonds eindig je de dag op je kussen met een fijne meditatie. Hunker jij daar ook naar? Om in alle rust de dag te starten of te eindigen? We kunnen het iedereen aanraden! Laten we starten met een goede basis, zodat jij nog meer van deze meditatiemomenten kan genieten. In deze blog uitleg over meditatiekussens, tips waar je op moet letten en onze top 3 van meditatiekussens.


meditatiekussen kopen

Waarom een meditatiekussen kopen? 

Je kan overal mediteren; lopend, op de grond of relaxt op de bank. Misschien heb je dat ook weleens geprobeerd. Deze optie kunnen goed werken, maar vaak merk je al snel dat je houding niet helemaal juist is. Zo ontstaan kleine pijntjes en een zeurderig gedrag, wat niet fijn is als je wilt mediteren. Een meditatiekussen helpt met een optimale houding, waardoor jij je volledig kan focussen op mediteren. Een meditatiekussen is een heel stevig kussen die ervoor zorgt dat je makkelijker je bekken kan kantelen en je rechterop zit. Een meditatiekussen maakt het dus gemakkelijker voor jezelf en daar kun je met meer focus mediteren.

Tips voor een goed meditatiekussen

Aangezien we allemaal een andere lichaamsbouw hebben, zullen we verschillende behoeftes hebben wat betreft het meditatiekussen. Over het algemeen is het voor iedereen fijn om iets hoger te zitten, je lichaam hoeft dan minder hard te werken om in een optimale houding te zitten. De hoogte verschilt per persoon. Hoe flexibeler je bent, hoe minder verhoging je nodig hebt. Gelukkig zijn de meditatiekussens zo ontwikkeld dat je de hoogte kan afstemmen aan jouw lichaamsbouw. De meeste meditatiekussens hebben een rits in beide hoezen, zo kun je wat vulling eruit halen om de ideale hoogte voor jou te creëren.
Ben je heel erg stijf, erg lang of heb je blessures bij je heupgebied, knieën of benen? Ga dan voor een meditatiebankje, lees onze blog hierover of bekijk hier de beste meditatiebankjes.  

De vulling

De meeste meditatiekussens zijn gemaakt van boekweit, dit is stevig materiaal. Andere materialen zoals katoen en kapok zijn veel minder stevig, waardoor je sneller inzakt. Boekweit is naast z'n stevigheid, ook heel licht en daardoor is het meditatiekussen makkelijk te verplaatsen en veerkrachtig. Wist je trouwens dat de vulling gemaakt is van het restproduct van boekweit, namelijk de boekweitdoppen?  

De hoes

Meditatiekussens hebben vaak een katoenen buitenhoes. Katoen is stevig materiaal, die wel tegen een stootje kan. De laatste tijd zie je ook veel hennep buitenhoezen. Hennep heeft dezelfde kenmerken als katoen en daarom ook een aanrader. Het meest belangrijke van de hoezen zijn de rits. Hoezen hoor ik je denken? Yes, je wilt een binnen - en buitenhoes hebben. Zo kun je zonder alle vulling te verliezen makkelijk de buitenhoes wassen. De rits is fijn om vulling toe te voegen of juist te verwijderen, zo creëer je jouw ideale zithoogte. Bij de meeste shops kun je ook extra boekweit kopen, na gebruik zakt boekweit altijd wat in en daardoor wel fijn om dat zelf bij te kunnen vullen.

Halve maan of toch maar een rondje? 

Je ziet vaak twee soorten meditatiekussens, namelijk een halve maan of een ronde vorm.
Het voordeel van een halve maan is dat het iets meer steun aan de dijen geeft en dat het makkelijker is om je voeten dichter naar je toe te brengen. Ook worden je bekken automatisch wat gekanteld, omdat je wat naar voren zit. De halve maan meditatiekussens zijn wel vaak wat lager en zou ik aanraden voor ervaren meditatie beoefenaars of hele lenige mensen. 
De ronde meditatiekussens worden het meest gebruikt. Als we kijken naar andere tradities zien we eigenlijk altijd de ronde meditatiekussens. Dus heb je geen specifieke voorkeur? Ga voor een rond meditatiekussen

Onze top 3

1. Meditatiekussen Lotus

Dit meditatiekussen van Lotus is heel duurzaam en fijn in gebruik. Het is echt een luxe kussen met een zithoogte van 15 cm. De vulling is van boekweit en het kussen heeft een binnenhoes en buitenhoes, gemaakt van stevig katoen. Zo kun je dit meditatiekussen nog afstemmen op jouw wensen door extra boekweit toe te voegen.  
Hoogte: 15 cm
Vulling: Boekweit
Hoes: Stevig katoen
Prijs: €29,95


Meditatiekussen groen

2. Halve maan meditatiekussen Yogi & Yogini

Deze halve maan meditatiekussen van Yogi & Yogini heeft een buitenhoes van hennep. Hennep zorgt voor extra ontspanning, heerlijk om hier op te mogen mediteren. Het meditatiekussen is gevuld met 100% natuurzuiver boekweitaf en kun je bijvullen doordat de binnenhoes een rits heeft. 
Hoogte: 13 cm
Vulling: Boekweit
Hoes: Hennep buitenhoes, katoen binnenhoes
Prijs: €34,95

meditatiekussen-halve-maan-yogi-yogini-review-yoga-op-werk

3. Meditatiekussen Love Generation

Deze kleur vind ik prachtig, tevens een heel fijn meditatiekussen. Ook weer een hoogte van 15 cm. Het is gevuld met biologische boekweitdoppen en zowel de binnen - als buitenhoes is gemaakt van katoenen canvas. Een hele duurzame koop. 

Hoogte: 15 cm
Vulling: Boekweit
Hoes: katoenen canvas
Prijs: €34,95


Meditatiekussen-Love-Generation-ReviewYogaopwerk

Hopelijk heb je snel jouw meditatiekussen in huis om heel ontspannen en met een perfecte houding te mediteren. We hopen dat je wat aan de tips hebt gehad en laat vooral in de comments weten welk kussen jij uiteindelijk hebt aangeschaft. 
Ben je net begonnen met mediteren? We hebben een blog geschreven hoe je mediteren kan leren, lees het hier.

Groet Yoga op werk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *