Yogamat Hema kopen? Volg deze tips voor een duurzame koop

0 Shares

Hema heeft alles, van bestek tot aan kleding en nu ook yogamatten. Nog niet vast in het assortiment, maar zo af en toe zijn er bij verschillende filialen yogamatten beschikbaar. Je moet er toevallig tegen aan lopen, want online zijn ze nog niet te bestellen. Helaas.
Elk seizoen heeft de Hema een nieuwe yogamat met een nieuw design en nieuwe kleurtjes. Voordat je op de fiets springt om de mat aan te schaffen, lees deze blog waar je op moet letten voordat je de mat aanschaft.

 


Yogamat Hema kopen

Yogamat Hema

Je kunt tegenwoordig overal een yogamat kopen, van de Action tot aan de Decathlon. Helaas is de kwaliteit van de matten niet altijd goed, daarom een paar simpele tips om te kijken of je een goede koop doet. Ook de Hema heeft yogamatten, elk seizoen verandert het design, kleur en materiaal van de yogamatten. Een goede review kunnen we daardoor niet geven, maar we geven je wel tips zodat je zelf kan inschatten of het een goede yogamat is. Omdat Hema de yogamat niet online verkoopt, geven we je ook goede opties om snel online een yogamat te kopen.

Waar moet je op letten?

Materiaal

Zorg dat het materiaal goed is. Materiaalsoorten zoals PVC (het liefst duurzaam), natuurrubber, TPE of kurk zijn hele goede opties. Is het gemaakt van Polymeer? Dat raden wij af. Het brokkelt heel snel af en daardoor kun je de yogamat binnen no-time weg gooien. Geschikte materiaalsoorten zijn hieronder kort uitgelegd, wil je er meer over weten? lees dan de blog over het materiaal van yogamatten.
- PVC yogamatten, ook wel bekend als de sticky matten, hebben veel grip, zijn stevig en sterk. Wanneer ze het keurmerk Öko Tex norm bevatten, zit er helemaal geen chemische stoffen in het materiaal. Door de goede grip zijn de yogamatten heel geschikt voor dynamische vormen van yoga.
- Yogamatten van natuurrubber hebben tijdens het fabriceren geen synthetische materialen gebruikt, alleen natuurlijke materialen zoals katoen en jute. Het natuurrubber heeft een specifieke geur en daar moet je wel tegen kunnen, want deze geur verdwijnt niet. Matten van natuurrubber gaan ongeveer 5 jaar mee en zijn afbreekbaar. Heel geschikt voor alle vormen van yoga.
- Yogamattten van TPE kenmerken zich aan hun zachtheid, vooral geschikt voor rustige vormen van yoga. Dit is een hele duurzame optie, omdat het materiaal helemaal vrij is van schadelijke stoffen. Daarnaast is TPE hypoallergeen en volledig recyclebaar en afbreekbaar.
- Yogamatten gemaakt van kurk zijn 100% milieuvriendelijk. Kurk wordt gewonnen uit bomen rondom het zeegebied, zoals Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië. De schors van de bomen wordt afgeknipt en daar wordt kurk van gemaakt. De schors groeit vanzelf weer aan. Hierdoor hoeven er geen bomen gekapt te worden. Kurk is fantastisch materiaal, het heeft van nature een goede demping en is antimicrobieel, in andere woorden het is zelfreinigend.

Formaat

De meest standaard yogamat is 180cm lang bij 60cm breed. De ideale yogamat is ongeveer 10 cm langer dan dat jij bent. Dus met een lengte van 173 cm, heb je een mat nodig van 183 cm. De mensen die langer zijn dan 173 cm hebben dus een extra lange mat nodig. Als je ‘normaal’ of slank gebouwd bent, is een standaard breedte van 60 cm perfect voor jou. Mocht je brede schouders of brede heupen hebben, kun je kijken naar een wat breder matje. Vooral in de eindontspanning is het fijn dat je hele lichaam ruim op je matje kan liggen.

Dikte

De gemiddelde dikte van een yogamat is 4,5 mm. Deze dikte zie je ook vaak in studio’s. Met deze dikte heb je én een fijn comfort (je hebt bijvoorbeeld minder last van de koude vloer en je hebt een fijne ondersteuning)  én je hebt met deze dikte ook voldoende grip en stabiliteit. Als je alleen rustige vormen van yoga beoefenend, kun je een wat dikkere mat kopen. Hou je meer van de dynamische vormen van yoga, ga dan voor 4,5mm of dunner. 

Andere online opties:

Zo jammer dat Hema de yogamatten niet online verkoopt. Als jij je zinnen hebt gezet om NU een yogamat te kopen, hebben we een paar hele mooie,betaalbare alternatieven. Sla je slag met deze mooie opties!

Optie 1: Lotus yogamat

Lotus is een nieuw Nederlands yogamerk en hebben hele goede yogamatten, via superyoga zijn ze makkelijk te bestellen.
De mat van Lotus is gemaakt van ECO PVC, ook wel een sticky mat genoemd. De mat heeft een goede grip en is sterk en stevig. Het is een dikke mat van 6mm, maar door het materiaal (ECO PVC) geschikt voor elke yogavorm. De dikte zorgt er voor dat je extra comfort en ondersteuning hebt.  

Ben je benieuwd naar onze ervaring met deze yogamat? Lees het hier.

Yogavormen: Hatha, Slow Flow, Yin, Iyengar, Kundalini, Restorative, Vinyasa, Ashtanga
Afmetingen: 183 cm x 61 cm x 6 mm
Prijs: €29,95 *

Yoga mat kopen - Yoga mat 1 Lotus

Optie 2: Love Generation

Love Generation is toevallig ook een Nederlands merk en heeft een hele goede yogamat. De yogamat is 4mm dik, dus een stukje dunner dan de andere optie. De mat is gemaakt van PVC en staat bekend om de goede grip. Daarnaast is de mat is lichtgewicht, dus heel makkelijk om overal mee naar toe te nemen.
Yogavormen: hatha, iyengar, ashtanga, poweryoga, vinyasa, hot / bikram
Afmetingen: 183 cm x 61 cm x 4 mm
Prijs: €24,95*

Yoga mat van Love Generation

Optie 3: Love Generation design

Love Generation heeft ook een special design. Deze yogamatten zijn super bijzonder met allemaal mooie printjes. Iets duurder dan de 'normale matten', voor €35,- heb je een unieke mat. Onderstaand direct de link naar de yogamat.

Yogavormen: hatha, iyengar, ashtanga, poweryoga, vinyasa, hot / bikram
Afmetingen: 183 cm x 61 cm x 6 mm
Prijs: €34,95*

love-generation-yogamat-met-print

We hopen dat je iets aan deze tips hebt gehad, of zelfs al een yogamat hebt aangeschaft! Mocht je er niet uitkomen, lees dan deze blog over de 5 beste yogamatten. Heel veel plezier ermee.

Liefs Yoga op werk

*prijs kan iets afwijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *