Kantooryoga; simpele ontspanningsoefeningen voor achter je bureau (met filmpje!)

16 Shares
Bedrijfsyoga en blije medewekers

Corona virus zorgt ervoor dat Nederland massaal thuis zit. Het thuiswerken doet z'n intrede. Veel van ons hebben een werkplek ge├»mproviseerd aan de keukentafel, sommige zijn wat beter voorzien met een fancy bureaustoel, maar hebben misschien wel schreeuwende, rennende en huilende kinderen om zich heen. Kortom, echt ideaal is het niet. Het vraagt wat van ons lichaam en onze mindset. Daarom speciaal voor alle thuiswerkers een korte yogasessie om het lichaam te ontspannen en de mindset positief te houden of te krijgen.


And relax..

Dat het een bizarre tijd is kan bijna iedereen beamen. Juist in deze periode is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond, slaap goed en zorg voor voldoende ontspanning voor lichaam en geest, ook tijdens je werkdag. Vooral nu we niet de ideale werkplek hebben, is het noodzakelijk om voldoende te bewegen om blessures, pijn en spanningen tegen te gaan. Zodra je gaat bewegen, zakt je bloeddruk, gaat je hartslag omlaag, word je ademhaling langzamer en ontspannen je spieren. Hierdoor kan spanning minder worden en kunnen kwaaltjes als hoofdpijn of duizeligheid verdwijnen. Het zorgt ook voor helderheid en rust in je hoofd. Door je aandacht te verleggen geef je het brein rust en komt het in de alpha-stand, oftewel de ontspanningsmodus.
Dat is hartstikke leuk die voordelen, maar het meest belangrijke is dat jij het gaat doen en die voordelen zelf gaat ervaren. Daarom snel door naar het filmpje.
Geef jezelf een yoga-break van maar 10 minuten (+3) en ga daarna weer met nieuwe energie aan de slag!


Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer online yogalessen volgen? Dan heb ik drie tips voor je.

1. De eerste tip is een abonnement nemen op Practice van Happy with Yoga. Dit is een online yogaplatform aan waar je heel veel video's en cursussen kan volgen met verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. De lessen zijn down-to-earth en toegankelijk voor iedereen. 

2.De tweede tip is het online programma die ik samen met Miriam heb ontwikkeld. In deze cursus leren we je binnen 7 dagen meer te ontspannen, dit te begrijpen en te integreren. Dit doen we aan de hand van simpele technieken en oefeningen. Heel toegankelijk en down-to-earth. Dit is een fijne cursus om op een fijne manier kennis te maken met verschillende aspecten van ontspanning, zoals yoga nidra, ademhaling en het aanspannen en ontspannen van het lichaam. Wil je meer weten over deze cursus? 

Ik hoop dat je hebt genoten van de eerste video: kantooryoga met Yoga op werk. Mocht je tips, liefdevolle woorden, feedback of vragen hebben, laat het mij dan hieronder weten. Ik ben ook heel nieuwsgierig of er behoefte is aan meer van dit soort video's. 
Laten we elkaar allemaal een beetje helpen in deze bizarre tijden.
Voor nu werkse & keep on smiling ­čÖé

Liefs Moniek

2 gedachten over “Kantooryoga; simpele ontspanningsoefeningen voor achter je bureau (met filmpje!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *